Inspirerende Bestemmingen

Tips en B&B’s voor een heerlijke Nazomervakantie

Als je in de zomermaanden geen tijd hebt gehad om ertussenuit te gaan, dan is er niets fijners dan een heerlijke nazomervakantie. Geniet nog van de laatste mooie zomerdagen bij een gastvrij Bed and Breakfast, voordat de herfst écht begint!

Nazomervakantie aan de Kust

Of je nu de beroemde pier van Scheveningen wilt bezoeken, of een lange strandwandeling wilt maken in Noordwijk; een verblijf aan de kust is altijd een goed idee. Met een beetje geluk gaan de temperaturen nog iets omhoog en kun je deze nazomervakantie een duik nemen in de zee. Maar ook bij minder warm weer is het goed toeven aan het strand. Ontdek de leukste B&B’s waar je heerlijk kunt nazomeren, of boek alvast vooruit voor de herfstvakantie.

Vertoeven in een Vakantiehuisje

Wil je in de nazomervakantie logeren in een sfeervol vakantiehuisje? Veel landelijke B&B-accommodaties beschikken naast mooie gastenkamers en appartementen, ook over vakantiehuisjes. Vaak staan deze huisjes op het erf en is het ontbijt optioneel. Je kunt dus zelf kiezen waar je behoefte aan hebt. Wat B&B-vakantiehuizen extra leuk maakt, is de kleinschaligheid en persoonlijke benadering van de eigenaren. Laat je verrassen door het complete aanbod:

Nazomerse Fietsvakantie

De kans op een tropische hittegolf neemt af, en de échte herfststormen liggen nog niet in het verschiet… Dit is het perfecte moment voor een avontuurlijke fietsvakantie. Reis met je stalen ros van de ene naar de andere B&B, waar je ’s avonds comfortabel kunt bijkomen van de lange routes die je overdag hebt afgelegd. Ga op fietsvakantie in het Limburgse Heuvelland, of in de Brabantse bossen. Of breng je nazomervakantie door op de fietspaden van Twente.

Monumentale B&B’s

Liefhebbers van monumenten kunnen in het tweede weekend van september weer historische panden bezoeken tijdens Open Monumentendag. De overtreffende trap is natuurlijk een overnachting in een monumentaal pand, zodat je alle tijd hebt om je te verwonderen over de rijke geschiedenis dat zo’n gebouw met zich meedraagt. Of om te genieten van een uniek verblijf met een uitgebreid ontbijt. Gewoon, omdat het kan in de nazomervakantie!

Deel dit artikel:

Over de auteur

Avatar

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

Laat een reactie achter