Inspirerende Bestemmingen

Top 5 Populaire Bezienswaardigheden in Nederland

Bedandbreakfast.nl; Top 5 Populaire Bezienswaardigheden in Nederland

Steeds meer buitenlandse toeristen ontdekken Nederland als vakantieland, maar heb jij zelf al eens een bezoek gebracht aan de Keukenhof, Giethoorn of Kinderdijk? Speel voor toerist in eigen land en overnacht bij de populairste bezienswaardigheden!

5. Varen door Giethoorn

In de kop van Overijssel vind je Giethoorn: het Venetië van Nederland. Niet voor niets behoort dit waterstreekdorp tot ‘s lands bekendste bezienswaardigheden, want met een fluisterbootje of kano maak je hier de mooiste vaartochten. Overdag raak je gecharmeerd van de idyllische bruggetjes en Nationaal Park Weerribben-Wieden, terwijl je ’s avonds kunt bijkomen in een gastvrije B&B. Als je de grootste drukte wilt ontwijken, dan is een verblijf in het voor- of naseizoen een aanrader.

Bed and Breakfast Giethoorn

4. Deltawerken Zeeland

Misschien denk je bij bekende bezienswaardigheden niet direct aan de Deltawerken in Zeeland. Toch is dit imposante verdedigingssysteem tegen hoogwater van de zee, absoluut de moeite waard om met eigen ogen te aanschouwen. Bovendien is een bezoek aan dit stukje Hollands Glorie goed te combineren met een verblijf bij een B&B in Zeeland. Zo heb je genoeg tijd om de bezoekerscentra en het Watersnoodmuseum te bezoeken, maar ook om te relaxen aan één van de vele stranden.

Bed and Breakfast Zeeland

3. Molendorp Kinderdijk

Van alle bezienswaardigheden die je kunt vinden in Nederland, staan er slechts tien op de werelderfgoedlijst van UNESCO, waaronder de wereldberoemde molens van Kinderdijk. Tussen 1738 en 1740 werden de molens gebouwd voor de afwatering van landbouwgrond en om de waterstand op peil te houden. Met een bezoek aan de museummolens, een wandeling, fietstocht en vaartocht ontdek je pas hoe mooi en tegelijkertijd hoe functioneel dit oer-Hollandse polderlandschap is.

Bed and Breakfast Kinderdijk

2. Bloemenpracht in de Keukenhof

Nederland telt vele bezienswaardigheden, maar de Keukenhof is misschien wel het meest bekend. Het bloemenpark is jaarlijks van half maart tot half mei geopend en trekt bezoekers vanuit de hele wereld. Vreemd is dat niet, want dit kleurrijke park is uniek in zijn soort. Met ruim zeven miljoen tulpen, narcissen en hyacinten ervaar je hier het echte Hollandse gevoel. Bovendien vind je rondom het park ook vele bollenvelden; overnacht deze lente bij een B&B en geniet van alle bloemenpracht!

Bed and Breakfast Keukenhof

1. Bruisend Amsterdam

Uiteraard staat Amsterdam op de eerste plaats in het rijtje van populaire bezienswaardigheden. De historische grachtengordel, de unieke monumenten en het legendarische uitgaansleven zijn immers geliefd bij vele bezoekers uit binnen- en buitenland. Met de talloze mogelijkheden voor kunst en cultuur daarbij opgeteld, heeft de hoofdstad alles in huis voor een bruisend weekendje weg. Echte aanraders zijn natuurlijk de musea aan het Museumplein, het Anne Frank Huis en een rondvaart door de grachten.

Bed and Breakfast Amsterdam

Deel dit artikel:

Over de auteur

Avatar

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

Laat een reactie achter