Televisie

Tv-programma Bed and Breakfast: interview met Heerlijck Slaapen op de Zaanse Schans

Rob en Isabella van Heerlijck Slaapen op de Zaanse Schans

Rob la Grand en Isabella de Jong runnen samen B&B Heerlijck Slaapen op de Zaanse Schans. Foto: Barbara Slooten

De derde aflevering van ‘Bed & Breakfast’ van Omroep MAX wordt op 11 mei uitgezonden. Bed & Breakfast Nederland interviewt Isabella de Jong, samen met Rob la Grand eigenaar van Bed & Breakfast Heerlijck Slaapen op de Zaanse Schans in Zaandam. Samen strijden zij in de derde aflevering met twee andere koppels om de titel van beste B&B. 

“We vonden het bijzonder om mee te doen”, vertelt Isabella. “Je bent gedurende zes dagen samen met twee andere echtparen, dat is behoorlijk intensief. Er waren mooie ervaringen en met één van de koppels, Het Gasthuys in Amerongen, klikte het heel goed. Daar hebben we leuke kennissen aan overgehouden.”

Gezamenlijk uitje
Rob en Isabella huren drie monumentale panden op een rij op de Zaanse Schans. Samen vormen deze panden Bed & Breakfast Heerlijck Slapen op de Zaanse Schans. De B&B is bijna een jaar geleden geopend en met succes: “Tot nu toe krijgen we erg positieve reacties.” Isabella en Rob hebben beide een fulltime baan. De schoonmaak van de kamers hebben ze uitbesteed. “We verzorgen zelf de ontvangst en het ontbijt, onze kinderen helpen ook mee. Het is dus een beetje een familiebedrijf.”

Het bedenken van een gezamenlijk uitje, in het tv-programma een vaste opdracht voor ieder deelnemend B&B, was niet moeilijk. “We zitten midden op de Zaanse Schans, de toeristische trekpleister van Nederland. Het was oktober en stralend weer. We hoefden niet ver weg te gaan!”

Kritische noten
Ook dit keer hebben de programmamakers drie heel verschillende B&B’s bij elkaar gezocht. De deelnemers verblijven dus in B&B’s waar ze normaal gesproken niet zo gauw voor zouden kiezen. Dit maakt het volgens Isabella lastig om een objectieve beoordeling te geven. “De gasten die wij gewoonlijk ontvangen, vinden het bijvoorbeeld heel leuk dat ze verblijven in een monumentaal pand. Ze zijn geïnteresseerd in de historie van de panden. Dat je hier en daar moet bukken, vinden ze alleen maar charmant. Maar als je er niet voor kiest, waardeer je dat natuurlijk minder. Dit zie je in de aflevering ook terug.”

Kritiek krijgt inderdaad de ruimte in het programma van Omroep MAX. Volgens Isabella letten de deelnemers wel degelijk op hun woorden maar: “je ontkomt er niet aan dat er in zes dagen tijd kritische opmerkingen worden geuit. Er wordt ook veel doorgevraagd door de tv-makers. Ik hoop dat dit niet al te veel wordt uitvergroot. Maar als je meedoet aan een programma als dit, dan kun je kritiek verwachten. Dat wij positief naar voren zullen komen, daar twijfel ik niet aan.”

MAX, ‘Bed & Breakfast’
Vrijdag 11 mei 2012, 21.30 uur, Ned 1
Zoek en vind meer dan 4.400 bed en breakfasts in Nederland op Bedandbreakfast.nl!

Over de auteur

Avatar

Janneke

Janneke Scheepers was van 2010 tot 2016 werkzaam als webredacteur bij Bedandbreakfast.nl. Ze heeft veel geschreven over online marketing en regelgeving voor B&B-eigenaren en is mede-auteur van het boek Bed & Breakfast in Nederland. Bovendien heeft Janneke met veel plezier verschillende B&B's bezocht, haar B&B-tips kun je terugvinden op deze blog.

3 Reacties

  • Deze aflevering van 11 mei is zeker het bekijken waard al was het alleen al om de fantastische locatie van Rob en Isabella. Als je wil meepraten over het B&B-metier moet je die locatie zien. Het is in een woord fantastisch. Eigenlijk verblijf je in een museum, prachtige plafondschilderingen, prachtige deuren en wanden, alles mooi geschilderd, houten vloeren geschilderd in marmermotief, teveel om op te noemen. Buiten is het een al romantiek wat de klok slaat, superknusse tuin met prachtige blik over het water. Als U buitenlandsche vrienden op bezoek krijgt moet U er naar toe. Een ervaring die ze nooit zullen vergeten, dit is een unieke ervaring. Rob en Isabella zijn zelf geweldige mensen die kei en keihard werken om hun doel te bereiken. Ik zeg dus kijken vrijdag en daarna gewoon gaan kijken op de Zaanse Schans, er zit een fantastisch restaurant naast dus als dagje uit alleen al een topbesteding van een of meer van Uw vacantiedagen.

  • Het is heel spijtig om te zien, een ouderwetse b&b is voor een leuke prijs ergens overnachten met ontbijt, dit is allemaal meer bla bla, hotelachtig, waar blijft het ouderwetse idee van b&b???
    Misschien terug even in de tijd gaan…..en sorry, die prijzen die ze soms vragen!!!

Laat een reactie achter