Geclassificeerde B&B

Uitslag Beste Bed en Breakfast van Nederland 2016: winnaars per tulpencategorie

B&B ‘Het Hof van Laren’ is uitgeroepen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland 2016. Natuurlijk zijn er ook in de categorieën 1 tot en met 4 tulpen diverse B&B’s tot winnaar gekroond, bekijk snel het overzicht!

Winnaar categorie 5 tulpen
Het Beste Bed & Breakfast van Nederland wordt ieder jaar uitgeroepen onder B&B’s in de klasse van 5 tulpen, de hoogste categorie van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Het is duidelijk dat Het Hof van Laren, door gasten beloond met een 9,8 in de reviews, de crème de la crème is van de Nederlandse B&B’s. Alles aan Het Hof van Laren ademt topklasse. Van de modern-landelijke inrichting tot het loungeterras aan de zwemvijver. Het Hof van Laren laat zien wat B&B’s vandaag de dag zo bijzonder maakt: een hoogwaardig verblijf waar je in de watten wordt gelegd.

Plaats 2 en 3, categorie 5 tulpen
De tweede plek in de 5-tulpenklasse is dit jaar voor B&B Comfortabel Rustpunt, gevestigd in een watermolen uit 1502, gebouwd in een typisch Zuid-Limburgse vakwerkstijl. De nog functionele watermolen heeft een eigen stuwvijver. Gasten kunnen kiezen uit twee royale appartementen of voor het vrijstaande Bakhuys met privé-jacuzzi en infraroodsauna. De derde plaats is voor B&B De Korhoen uit Nijverdal, vlakbij de Sallandse Heuvelrug. Gasten verblijven hier in een zijvleugel van het rietgedekte landhuis, waar ze beschikken over een sfeervolle woonkamer, een terras en een knusse slaapkamer op de bovenverdieping. De houtgestookte hottub en de Finse sauna zijn absolute top-faciliteiten.

Uitslag categorie 4 tulpen
De kwaliteitsklasse van 4 tulpen is de één na hoogste klasse van het classificatiesysteem voor bed & breakfasts. In de 4-tulpencategorie heeft B&B Rietveld Cottage de eerste prijs in de wacht gesleept. Rietveld Cottage in Hazerswoude-Dorp is een verborgen pareltje in het Groene hart, alleen de weg ernaartoe is al een belevenis, want deze B&B is enkel per motorboot te bereiken. Op de tweede plaats staat B&B Van Elewout, een herenhuis uit 1905 met hoge plafonds en klassieke paneeldeuren. De derde plaats gaat naar B&B EcoLinde, waar de biologisch katoenen dekbedden en kussens uit eigen atelier komen!

Winnaars categorie 3 tulpen
De winnaar in deze categorie is B&B de Lochterhof in Berg en Terblijt; een B&B omringd door prachtige tuinen die zorgen voor een Franse sfeer. De tweede plaats in de 3-tulpenklasse gaat naar B&B Agnetenhoeve in Overasselt, waar gasten prachtig kunnen wandelen en fietsen in het nabijgelegen vennengebied. De derde plaats is voor B&B Joarum uit Kubaard, deze grote woonboerderij ligt aan de route van de Friese Elfsteden fietstocht en vlakbij een natuurrijke ‘slaperdijk’.

Eindklassement categorie 2 tulpen
De eerste plaats in de 2-tulpencategorie is wederom bemachtigd door B&B Hotel California in Wichmond; een charmant vrijstaand huisje met vrolijke kleuren, een houten vloer en een houtkachel zorgen hier voor gezelligheid. De tweede plaats is voor nieuwkomer Flora’s op Boerskotten uit De Lutte, een karakteristieke woonboerderij, schilderachtig gelegen in het glooiende Twentse landschap. B&B Op de Vlakte uit Bollingawier eindigt op de derde plaats. Gasten verblijven hier in een comfortabele kamer op de eerste verdieping met uitzicht over de Friese landerijen.

Uitslag categorie 1 tulp
Huize Sonja in Hollum heeft dit jaar de eerste plaats in de categorie 1 tulp behaald. Bij deze B&B op Ameland krijgen gasten een heerlijk stukje Fries suikerbrood bij het ontbijt geserveerd. Dit jaar eindigt B&B Passage op de tweede plaats, een kleinschalige B&B in het centrum van Driebergen met bubbelbad en een sauna in het tuinhuis. De derde plaats is voor B&B De Vlinder in Nijmegen, een sfeervolle B&B in het centrum van de stad waar de gratis fietsen al voor je klaarstaan.

Kies een B&B met tulpen
Wil jij overnachten bij één van de winnaars van 2016? Kijk dan snel op Bedandbreakfast.nl of ze nog een plaatsje vrij hebben! Of kies voor een andere mooie tulpen-B&B, waar je eveneens bent verzekerd van een zorgeloos verblijf vol kwaliteit. Op Bedandbreakfastclassificatie.nl vind je alle geclassificeerde B&B’s in Nederland, je boekt direct bij de eigenaar, zonder reserveringskosten.

Over de auteur

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland ontwikkelt en beheert de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dit systeem heeft als doel om de kwaliteit van B&B’s te bevorderen en classificeert accommodaties op basis van objectieve normen zoals veiligheid, comfort en hygiëne. Alle geclassificeerde B&B's zijn in het bezit van een kwaliteitskeurmerk, waarbij de mate van comfort en luxe wordt aangeduid met één tot en met vijf tulpen.

Hanny Arens
Voorzitter Stichting Bed & Breakfast Nederland

Laat een reactie achter