Buitenlandse B&B's

Weekendje België! Leukste attracties en bed & breakfasts

Een weekendje in België is ideaal als je er even lekker tussenuit wilt. Geen reisstress, wel het vakantiegevoel. Wij hebben de mooiste attracties van België voor je op een rij gezet, met bed en breakfasts vlakbij voor een heerlijk uitstapje naar de Zuiderburen.

Dierenpark Pairi Daiza in Brugelette
De leukste attractie van België is Dierenpark Pairi Daiza in Brugelette, volgens de gids Michelin België. Wat deze dierentuin zo bijzonder maakt? Cultuur en historie hebben er een grote rol gekregen. Je leert niet alleen iets over de dieren maar ook over de landen waar ze vandaan komen. Hele ‘werelden’ zijn daarvoor gebouwd. Zo is er het Chinese rijk met een theepaviljoen, een ‘pad der genezing’ en ‘Timor dorp’ met prachtige sculpturen. Dit alles oogverblindend uitgevoerd. Afwisselend en bijzonder leerzaam kortom!

Bed and breakfast vlakbij Pairi Daiza

Bed and breakfast B&B A l’Essentiel in Hensies, vlakbij Pairi Daiza.

Bed and breakfasts vlakbij Pairi Daiza
In een straal van 30 kilometer om Pairi Daiza liggen mooie bed en breakfasts waar je kunt verblijven. De dichtstbijzijnde is ‘L’instant Au Présent’, een knus en kleurrijk ingericht bed and breakfast in Belœil. Leuk voor het hele gezin: een bed and breakfast met zwembad en buitenspa! Deze faciliteiten vind je bij zowel B&B A l’Essentiel in Hensies als bij B&B Balnea in Ellezesses.

grotten_van_han

Verwonder je in de Grotten van Han in de Ardennen over de spectaculaire druipsteenformaties. Foto: Wikipedia.

De Grotten van Han
In de Belgische Ardennen, in Han-sur-Lesse nabij Rochefort,  ligt een van de grootste grottencomplexen van Europa. Als je in de buurt bent, mag je dit niet missen! Je kunt een klein deel van de grotten tegen betaling bezoeken. In anderhalf uur kun je met een gids meewandelen en kom je door een aantal zalen met aansprekende namen: de ‘Scarabeezaal’, de ‘Geheimzinnige zaal’ en de ‘Wapenzaal’.

tourelle_bed_breakfast

Verblijf in de Ardennen in je eigen privékasteel in B&B La Tourelle.

In Han-sur-Lesse heb je volop keuze uit schilderachtige bed & breakfasts. Wat dacht je bijvoorbeeld van B&B La Tourelle in Bure, een groot vakantiehuis met prachtig uitzicht over de Ardennen? Ook een mooi adres is Les Lauriers in Tellin, een B&B met buitenbad. Bekijk het volledige aanbod bed & breakfasts in Han-sur-Lesse en omgeving.

bed_breakfast_brugge

De meest romantische stad van België: Brugge. Boek er een B&B voor een heerlijk weekend weg.

Bed and breakfast in Brugge
België heeft veel steden om trots op te zijn. De meest romantische is Brugge, het ‘Venetië van het Noorden’. Slenter er hand in hand met je geliefde langs de grachten en eeuwenoude panden en waan jezelf in de middeleeuwen. Boek een bed and breakfast in Brugge en maak er een romantische citytrip van.

Bed en Breakfast Waterzooi

Bij B&B De Waterzooi overnacht je in hartje Gent

B&B in Gent
Gent heeft ook mooie grachten en prachtige oude architectuur. Wist je dat er in Gent veel stijlvolle B&B’s zijn in oude herenhuizen? Bekijk deze sfeervol ingerichte bed & breakfasts in Gent maar eens, wedden dat je meteen zin krijgt om weg te gaan?

Bed & breakfast in Brussel en Antwerpen
Brussel is het bruisende hart van België, hier mag je schitterende de Grote Markt niet missen. Ook Antwerpen heeft een beroemde Grote Markt, ga er op de foto met de Brabofontein en het stadhuis op de achtergrond. Tip: de Zoo van Antwerpen, een van de oudste ter wereld.

B&B bij Hergé Stripmuseum in Louvain-la-Neuve
Voor het Hergé Museum in Louvain-la-Neuve moet je een stukje doorrijden want het ligt in Wallonië. Maar het is absoluut de moeite waard. Dit museum is helemaal gewijd aan de stripauteur Georges Remi, alias Hergé, de bedenker van Kuifje. De blonde reporter speelt dan ook de hoofdrol in dit museum. Stap voor stap kun je er de evolutie volgen van Hergé’s werk en zijn leven; geïllustreerd met audio, illustraties, films en interessante weetjes. Verblijf in één van de mooie B&B’s in een straal van 20 km om Louvain-la-Neuve.

Hergé Museum over Kuifje

Je hoeft geen fan te zijn van Kuifje om te genieten van het Hergé Museum.

Bed and breakfast in België
Dit was maar een kleine greep uit het vele moois dat België te bieden heeft. In Vlaanderen vind je bijvoorbeeld de kust met bruisende plaatsen als Knokke-Heist en Blankenberge. Overal in België zijn prachtige kerken en begijnhoven. In Wallonië wordt het landschap heuvelachtiger met prachtige natuur en schilderachtige bruggen. Ga het ontdekken; overnacht in een B&B en vraag je gastheer- of vrouw naar de mooiste plekjes om te bezoeken. Bekijk alle bed & breakfasts in België >>

Over de auteur

Janneke

Fan van B&B's en inspireert graag anderen om de leukste B&B's te bezoeken.

Laat een reactie achter