Digitaal handboek (PDF) direct bestellen »

Startersgids 'Handboek Bed & Breakfast' (PDF)

Wat zijn de eerste stappen die u moet zetten om een bed & breakfast te starten? Aan welke regels moet u voldoen? Hoe ontvangt u snel veel gasten? U leest het allemaal in het Handboek Bed & Breakfast, de startersgids van Bed & Breakfast Nederland. In dit handboek staat alles wat u moet weten over de B&B-branche, actuele wetgeving, belastingen en internetmarketing. Ideaal voor starters maar ook voor wie al een B&B runt. Compleet, praktisch en actueel!

Bed and breakfast startersgids

'Handboek Bed & Breakfast - de meest complete gids voor het starten en runnen van een bed & breakfast (PDF)' is de enige B&B-startersgids op de markt met actuele informatie over wet- en regelgeving. Vooral rond bestemmingsplannen en vergunningen is er de afgelopen jaren veel veranderd. Maar ook op het gebied van belastingen zijn er nieuwe regelingen die u als B&B-ondernemer niet links mag laten liggen! Met het Handboek Bed & Breakfast brengt u uw kennis weer helemaal up-to-date.

Het Handboek Bed & Breakfast geeft uitgebreide informatie over:
 • Marktgegevens bed & breakfast: omzet, bezetting, kamerprijzen
 • Inrichting en dienstverlening
 • Inschrijving Kamer van Koophandel
 • Landelijke regelgeving
 • Gemeentelijke regelgeving: vergunningen en bestemmingsplan
 • Belastingen: omzet- en inkomstenbelasting, aftrekposten
 • Auteursrechten: Videma, Buma/Stemra, Sena
 • Legionellapreventie
 • Financiering, subsidies en verzekeringen
 • Ondernemingsplan en marketingplan
 • Website voor uw bed & breakfast, hoog scoren in Google
 • Uw bed & breakfast op sociale netwerken
 • Gouden tips uit de praktijk en 10-stappenplan
 • Interviews met B&B-eigenaren
Het Handboek Bed & Breakfast leest prettig en staat boordevol praktijkvoorbeelden, tips en checklists. De publicatie bevat 247 A4-pagina's en is rijkelijk geïllustreerd. Let op: het handboek wordt naar u opgestuurd als digitaal PDF-document. Leest u liever vanaf papier, dan kunt u het document thuis uitprinten.

Bestel de digitale startersgids 'Handboek Bed & Breakfast – de meest complete gids voor het starten en runnen van een bed & breakfast' (PDF) voor €59 »

"Bent u van plan om een bed & breakfast te starten, of runt u al een B&B, dan biedt dit handboek een schat aan gegevens. De marktgegevens helpen u om te bepalen of uw plannen haalbaar zijn. U krijgt uitgebreide informatie over de inrichting, faciliteiten en diensten van een volwaardig bed & breakfast. Ingewikkelde onderwerpen zoals wetgeving en belastingen worden met deze gids begrijpelijk. Een onmisbare leidraad om alles uit uw bed & breakfast te halen!"

H. Arens, uitgever en oprichter van Bedandbreakfast.nl en Bedandbreakfast.eu

Economische kerncijfers B&B

'Handboek Bed & Breakfast – de meest complete gids voor het starten en runnen van een bed & breakfast (PDF)' is een digitale uitgave van Bed & Breakfast Nederland (BBN), de organisatie achter Bedandbreakfast.nl. In het handboek (247 pagina's) staan economische kerncijfers, gebaseerd op onderzoek onder ruim tweeduizend B&B's in Nederland. BBN wil met dit rapport startende en reeds opererende B&B-eigenaren in Nederland houvast bieden bij marketing en management van hun bed & breakfast.

Bestel het digitale 'Handboek Bed & Breakfast – de meest complete gids voor het starten en runnen van een bed & breakfast' voor €59 inclusief btw.

Digitaal handboek Bed & Breakfast (PDF) direct bestellen »
Om je een zo goed mogelijke service te bieden, gebruiken wij cookies. Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie hierover.
Sluiten
resp/nlhandboeknl0