Bed and Breakfast Haarlem

  116 B&B's in en nabij Haarlem, Noord-Holland, Nederland

  Bed and Breakfast Haarlem

  Haarlem staat bekend om de rijke historie, prachtige monumenten en de bourgondische sfeer die er hangt. Of je nu het oude centrum wilt verkennen of een fietstocht in de omgeving maakt, de stad is hoe dan ook een heerlijke uitvalsbasis voor een weekendje weg. Bekijk het aanbod van B&B’s op Bed and Breakfast Haarlem en verheug je op een onvergetelijke tijd.

  Historische achtergrond

  Haarlem is ooit ontstaan als Romeinse nederzetting en ontving in 1215 stadsrechten. Vanaf dat moment is het een belangrijke stad in Nederland. Het is een echte pioniersstad: de eerste Nederlandse spoorlijn liep van Amsterdam naar Haarlem, maar ook de eerste krant ter wereld is het Haarlems Dagblad. Deze belangrijke historische momenten zie je hedendaags nog terug in het straatbeeld van de stad.

  Bourgondische gezelligheid

  Ben jij een echte fijnproever? Dan is een bezoek aan de stad iets waar je niet onderuit komt. Geniet tijdens je verblijf van een gezellige borrel in de namiddag, een lekkere kop koffie in de ochtend of een exclusief diner in de avond. Haarlem staat namelijk bekend om de bourgondische gezelligheid, dit merk je ook bij de B&B’s als er in de ochtend een uitgebreid ontbijt voor je klaar staat. Boek Bed and Breakfast Haarlem voor een culinaire overnachting.

  Sint - Bavokerk

  In de top 100 van de Nederlandse UNESCO-monumenten staat deze prachtige middeleeuwse kerk. De kerk is gebouwd tussen 1370 en 1520 en bepaalt al eeuwen lang het silhouet van de binnenstad. De kerk heeft enorme hoge gevels en wordt daarom ook wel de “Jan-met-de-hoge-schouders” genoemd. De kerk is het hele jaar door geopend van maandag tot en met zaterdag.

  Nationaal Park Zuid-Kennemerland

  Het uitgestrekte bos- en duingebied grenzend aan de stad en tussen IJmuiden en Zandvoort staat bekend om de bijzondere diersoorten die er leven, de rust die er te vinden is en de weidsheid. Geniet tijdens een wandeling of fietstocht van de rust net buiten de stad. Houd je van fotograferen? Dan is het Nationaal Park Zuid-Kennemerland zeker een bezoek waard. Boek Bed and Breakfast Haarlem voor een weekendje weg samen met je vriendinnen of partner! De combinatie van natuur, cultuur en lekker eten zorgt voor een heerlijk verblijf.