Bed and Breakfast Drenthe

    188 B&B's in Drenthe, Nederland

    Bed and Breakfast Drenthe

    Bij Drenthe denk je al gauw aan een rijke geschiedenis en prachtige natuur. Het bekendst zijn wel de prehistorische hunebedden. Daarnaast heeft Drenthe mooie heidevelden, uitgestrekte bossen, moerassen, zandduinen en weidelandschappen. Een prachtige omgeving voor een verblijf in een authentieke B&B van Bed and Breakfast Drenthe.

    Hunebedden

    In Drenthe zijn er 52 hunebedden te vinden. Deze zijn gebouwd van zwerfkeien waarvan de oorsprong tot in de ijstijd teruggaat. Vijfduizend jaar geleden besloten de toenmalige bewoners om de kolossale keien te gebruiken om grafkelders mee te bouwen. Het is nog steeds niet helemaal duidelijk hoe deze grafmonumenten tot stand zijn gekomen. Je vindt de hunebedden overal in Drenthe terug, onder meer vlakbij Borger, Emmen en Assen. Ontdek deze bijzondere bouwwerken en boek jouw Bed and Breakfast Drenthe.

    Veel te beleven in Drenthe

    Er is veel te beleven in Drenthe. Bezoek in Emmen bijvoorbeeld Wildlands, het Veenpark of één van de vlindermarkten. Hou je van motorsport en sensatie? In juni wordt jaarlijks de TT Assen gehouden. De gehele week voorafgaand aan dit evenement staat in het teken van de motorsport. In Assen ligt ook het Verkeerspark waar kinderen hun rijbewijs kunnen halen! Europa’s grootste najaarsmarkt voor pony’s en paarden vindt jaarlijks plaats in Zuidlaren.

    Culinair genieten in de Drentse steden

    Restaurants met een Michelinster, stijlvolle eetgelegenheden en heerlijke gerechten: in Drenthe kun je ultiem culinair genieten. Verwen je smaakpapillen met een super-de-luxe diner in sterrenrestaurant De Vlindertuin in Zuidlaren of bij de Groene Lantaarn in Zuidwolde. ’s Avonds is er genoeg te doen in de theaters en bioscopen. Bezoek in de zomermaanden eens een openluchttheater in de natuur, bijvoorbeeld in Appelscha, Diever of in Sellingen. Daarna stap je zo je Bed and Breakfast Drenthe binnen.

    Genieten in de stad of op het Drentse platteland

    Logeer in een gezellige stad als Assen of Emmen, of verblijf in een mooie boerderij middenin de natuur. Bed and Breakfast Drenthe biedt veel verschillende mogelijkheden. Een handig overzicht van alle mogelijkheden in Drenthe vind je op Bedandbreakfast.nl.