Televisie

Aflevering 5 van tv-serie Bed & Breakfast op MAX

Bed & Breakfast La Gourmandise

Gastenkamer ‘Amalia’ van Bed & Breakfast La Gourmandise.

Aflevering 5 van het populaire tv-programma ‘Bed & Breakfast’ wordt op vrijdag 25 mei uitgezonden op Nederland 1 door Omroep MAX. Drie koppels logeren steeds een nacht in elkaars B&B en betalen na afloop wat zij vinden dat het verblijf waard was. Bedandbreakfast.nl stelt de bed en breakfasts uit aflevering 5 aan je voor.

B&B La Gourmandise

Bed & Breakfast La Gourmandise in Bemelen.

Bed & Breakfast La Gourmandise in Bemelen
La Gourmandise in het dorp Bemelen is een uitschieter onder de bed & breakfasts. Deze vijf-tulpen-B&B is ingericht in een monumentaal pand in het schilderachtige landschap van Zuid-Limburg. “Door de kleinschaligheid is er optimale aandacht voor het persoonlijke contact en in het ontbijt leven we onze passie voor eten uit”, aldus de gastvrije eigenaren Roos en Remand Houben. Lees hier het interview over hun deelname aan het programma.

De gastenkamers dragen de namen Ariane, Alexia en Amalia. Toepasselijk want in 2009 hebben kroonprins Willem-Alexander, Máxima en hun kinderen bij La Gourmandise overnacht. Deze prachtige accommodatie is in 2009 door Bedandbreakfast.nl uitgeroepen tot Beste B&B van Nederland. In 2011 eindigde La Gourmandise in deze verkiezing op de tweede plaats.

Bed & Breakfast The Mexican Ranch in Den Ham, Overijssel
Bed & Breakfast The Mexican Ranch is een boerderij in Den Ham. Eigenaren Arjan en Inge hebben hier een paradijsje van gemaakt voor een brede groep van gasten, onder wie westernruiters, 55-plussers, fietsers enzovoort. Bij het complex hoort een Bed & Ontbijt met twee kamers. Gasten kunnen hun eigen paarden meebrengen (er zijn open stallen beschikbaar). Ook kunnen ze lessen westernrijden volgen of meedoen aan workshops zoals leer bewerken, schilderen en strofiguren maken.

Bed & Breakfast The Mexican Ranch

Bed & Breakfast The Mexican Ranch is een paradijsje voor westernruiters.

Bed & Breakfast Elselina in Schiedam
Bij B&B Elselina in Schiedam nader je aan de buitenkant een moderne woonark, compleet met dakkapellen. Eenmaal de deur door, ga je met wat fantasie terug in de tijd. Glas in lood, een majesteitelijke trap en een grote eetkamer met antieke meubelen zijn slechts enkele attracties van deze alles behalve alledaagse B&B.

Bed & Breakfast Elselina

Bed & Breakfast Elselina in Schiedam: onvermoede entree in een woonark.

Er zijn vijf gastenkamers, elk met eigen sanitair en in een eigen sfeer ingericht. Zo is er de bruine kamer met hemelbed, de Schotse kamer en de Hollandse kamer met Delftsblauw behang. “Hier kunt u nog eens echt iets speciaals vinden wat u verder nergens zult aantreffen”, beloven gastvrouw en gastheer Henny Clemens en John Lowes.

MAX, ‘Bed & Breakfast’
Vrijdag 25 mei 2012, 21.33 uur, Ned 1
Meer dan 4.400 bed en breakfasts in Nederland vind je op Bedandbreakfast.nl >>

Over de auteur

Janneke

Fan van B&B's en inspireert graag anderen om de leukste B&B's te bezoeken.

73 Reacties

  • Het zou het programma ten goede komen wanneer de bed and breakfast eigenaren pas aan het eind van de 3 bezoekjes het geldbedrag aan elkaar bekend zouden maken. Op die manier krijg je misschien een eerlijkere beoordeling. Verder kijk ik met veel plezier!

  • helemaal met willy eens wat een slechte verliezers en wat een goed commentaar van hennie hierop….maar ja als max en willem bij je hebben gelogeerd krijg je het in je bol,ongeintresseerd en onbeschoft die mensen hebben ook jullie bloedworst geproeft zonder mopperen en kan je dan niet eens even intresse tonen als hun iets over de paarden vertellen.

  • Ik kom uit Limburg maar schaam me rot voor deze omhoog gevallen mede Limburgers.

    En daarbij geloof ik nooit dat maxima daar heeft geslapen, ik zelf ben geen prins maar zou daar nooit gaan slapen..

    Afschuwelijk.

  • Zo zie je maar weer, ga nooit af op de eerste indruk.
    Wat een leuke mensen op de eigenaren van de Bourgandise na!!

    Wat een omhooggevallen stel chagrijnen zijn dat zeg. En nog slecht tegen hun verlies kunnen ook! De ranch had natuurlijk gewoon moeten winnen!
    Ik heb nog geen 10 euro over voor een B&B van zulke trieste en kinderachtige mensen!

  • Na het zien van de uitzending moet mij toch even iets van het hart. Walgelijke arrogante lui zeg die Limburgers uit Bemelen. Hun arrogantie straalt er van af. Alleen maar kritiek op de andere stellen. Echt onympathieke mensen. Als ik hun mag beoordelen : van mij kregen ze nog geen 10 euro (kostprijs ontbijt).

  • Wat een egocentrische zelfgenoegzame verwende lui uit limburg! Bah wat een narigheid! Grote ego’ s waar je een huis omheen moet bouwen!

  • Wat zijn de eigenaren van La Gourmandise egoïstisch en zelfingenomen!! Zeker omdat ze Royalty bezoek hebben gehad. Wel flink commentaar geven op de anderen, maar zelf geen kritiek kunnen ontvangen…zeer onsportief. Onbeschofd om zomaar weg te lopen bij de paarden!
    Ze zijn helemaal niet gastvrij! En dat terwijl Limburgers in de meeste gevallen heel gastvrij zijn.
    Mensen wees gerust gelukkig zijn de meeste Limburgers anders!

  • Met toenemende ergernis hebben wij het programma bekeken: Wat een arrogantie en ontevredenheid van Roos en Remand!!!!! Voor ons een reden om nooit naar La Gourmandise te gaan.
    De reacties van dit stel kwamen op ons erg respectloos over.

    Ingrid en Ab

  • Ik heb met verbazing en ontsteltenis gekeken naar de reacties van Roos en Remand op bed en ontbijt van Arjen en Inge. Wat een hoogmoed, zeg! Terwijl hun eigen kamers er gewoon niet echt verzorgd en afgewerkt uitzagen en dat voor 125 euro!!! Geen deur voor toilet, tegeltjes in de badkamer zwartig en beschimmeld…etc. Het ontbijt mag dan top zijn, alla, maar als je dan ook bij Arjen en Inge wegloopt tijdens hun rondleiding, vind ik hoogstonbeleefd en getuigt niet van klasse. Ook vond ik de opmerking van Roos dat in de rest van Nederland hooguit een restaurants als pannenkoekenboerderijen en snackbars zijn, geeft aan dat ze hun eigen land, behalve het Limburgse niet echt kennen. Kom maar op, ik zou ze weleens willen rondleiden en echte goede restaurants mèt streekproducten kunnen laten zien die zeker niet onder doen voor het bourgondische van Limburg. Het moest me even van het hart….

  • Had een hele reactie in gedachten, maar ben blij dat mensen uit Limburg zelf reageren en het ook walgelijk vinden van hun provinciegenoten, stemt me weer gerust.

  • Ik kan me niet voorstellen dat de Limburgse eigenaren het beste B&B van Nederland hebben (gehad). Als je zo zuur en hautain reageert en gewoon wegloopt (of met je telefoon loopt te spelen) bij de activiteit die iemand anders voor je organiseert, dan verdien je dat wat mij betreft echt niet. Hoe kun je gastvrij zijn als je op je gasten neerkijkt? … bah…

  • Er blijft maar een ding hangen en dat is het kinderachtige gedrag van de Limburgers. Ze zetten zichzelf graag op een voetstuk, maar daar horen ook sociale vaardigheden. En daarin schieten ze schromelijk tekort. Beetje dom, zou Maxima zeggen! Dat gaat klanten kosten.

  • Inderdaad, wat een slechte verliezers. Omdat ze zelf niet het volledige bedrag kregen voor hun niet echt netjes afgewerkte kamers, hebben ze Arjan en Inge direct afgerekend op hun commentaar. Zielig!!!! En dan de opmerking dat je buiten Limburg alleen maar pannenkoeken en bitterballen krijgt te eten! Zeker nooit buiten Limburg geweest. Te triest voor woorden. Gelukkig kon Henny heel goed verwoorden waar het echt om gaat. Gastheer/vrouwschap! En fatsoen! Weglopen bij de demonstratie van Inge. Je kunt, ook al hou je niet van paarden, toch wel even je fatsoen houden. Jammer, jammer, jammer. In ieder geval weet ik waar ik zeker niet naar toe wil voor een B & B.

  • We schamen ons heel erg dat hun zich Limburgers noemen. Limburgers zijn gastvrij, vriendelijk en geen zuurpruimen. Hier nemen we afstand van, dit zijn uitbuiters. Voor dat geld kun je een betere lokatie krijgen en zeer zeker goedkoper.

  • Over die mensen uit Limburg is al genoeg gezegd (schandalig hoe ze over de Achterhoek praten trouwens), maar wat een leuke mensen waren die andere twee stellen. Ik ga zeker nog een keer slapen in die western B&B. Heb niks met paarden, maar ze zijn gewoon zo aardig! Die woonboot is niet geschikt voor mij (mindervalide), helaas. Dit programma maakt niet het beste in mensen wakker……

  • Ik ben het met alle voorgaande reacties eens over het sel uit Bemelen in Zuid Limburg, vanwege het feit dat de koninklijke familie er gelogeerd had, lopen ze mijlen langs hun schoenen. Verder gingen ze er al negatief naar Overijssel toe, ook omdat ze gepikeerd waren over het feit dat ze 30 euro te weinig hadden gehad, met een minachting voor Overijssel, alleen de zuid limburgers waren volgens hun leuke nederlanders, hoe bedenken ze het. en dan op de kamer was het zoiets van dat is echt iets voor Overijsselse mensen. Wat is er mis met Overijsselse mensen, niets toch.”Ik vond het echt onbeschofd, dat ze niet geinteresseerd waren in de uitleg bij de paarden. Ik vond het erg onbeschofd. als ik al zou overwegen een B&B te boeken, dan zeker niet bij hen. Wat een arrogantie. Een anti reclame voor hun B&B. Dit moest me ook echt even van het hart, ik reageer niet snel, maar ik kon haast niet geloven, wat mijn ogen zagen en mijn oren hoorde. Dit is echt ongelooflijk. Van mij mag iedereen hun B&B links laten liggen en trekt iedereen naar Overijssel, dat waren aardige mensen, die ik heel veel succes gun en ook die mensen uit Schiedam, die ik ook heel veel succes wens.

  • Wat een vakkundige manier om je eigen bedrijf te beschadigen.
    Beschaving en klasse zit in een mens zelf, niet in een culinair ontbijt en pochen met eerdere gasten.
    Limburg is geweldig, maar toch maar liever niet logeren bij dit adres in Bemelen.
    Treurig om mensen zo te zien struikelen.

  • Wat ik jammer vind is dat de Limburgers (zoals ik me volgens mij in aflevering 1 ook kan herinneren) erg slecht tegen kritiek kunnen. Maar niet schromen om zichzelf de hemel in prijzen. Bovendien pakte ze de mensen uit Overijssel, terwijl zij niet degene waren die 30 euro minder hadden gegeven. Jammer, dat mensen zich zo kunnen laten kennen !

  • Wat een gezeur over het ontbreken van streekproducten bij het ontbijt, snappen die mensen dan niet dat als je maar de helft van de kamerprijs moet betalen dan de prijs die ze zelf vragen dat het dan ook minder uitgebreid is??? Ontzettende snobs, ik snap werkelijk niet hoe Prins Willem-Alexander en Maxima daar terecht zijn gekomen. Van de andere B&b eigenaars heb ik wel genoten!!

  • Zielige mensen daar in Bemelen. Van harte beterschap zou ik zeggen en dat jullie ogen en oren maar snel open mogen gaan. Respectloos optreden.

  • Den Ham ligt echt niet in de achterhoek!!!!!!! Misschien toch maar vaker op vakantie in eigen land. Eigenaren van La Gourmandise jullie zijn slecht verliezers Ga zeker ergens anders boeken!

  • Sjongejonge….wat een over het paard getilde nare mensen. Als Limburger schaam ik mij voor dit soort mensen.

    1. Hoe chic is het om te melden wie je gasten zijn geweest.
    2. De reactie “focussen op 1 soort publiek” en het “best gezellig kunnen hebben met het ander soort mensen” toont aan dat jullie jezelf beter vinden? Maar wat zijn jullie goed op de plaats gezet door het stel uit Schiedam!
    3. 40 Euro voor een overnachting? Daar sta je niet eens voor op de camping!
    4. Weglopen terwijl mensen hun best doen is respectloos! Bloedworst valt ook niet bij iedereen in de smaak, echter dat “andere publiek” heeft wel het respect om gewoon te proeven.
    5. een bakker, kaasboer en chutney zaak bezoeken terwijl je voor goede lokale streekprodukten/lekkernijen beter naar de De Eyserhalte kan gaan.

    Prijzen winnen wil niet zeggen dat je naast jullie schoenen moeten gaan lopen. Werk aan de winkel dus! Ik laat het verblijf links liggen!

  • Brrrr, wat waren Roos en Ramond eng. Daar durf ik niet te overnachten, als ze eenmaal met hun kritiek beginnen denk je echt dat iemand een grap met je uithaalt. Je weet van te voren al dat ze achter je rug respectloos over je praten. Wat waren jullie belachelijk negatief over anderen en over alles buiten Limburg! Jullie krijgen alleen klanten uit Limburg hoop ik, de rest heeft niets bij jullie te zoeken zo te horen. Dat is een B&B die overgeslagen kan worden.

  • Edward, ik kom ook maar niet op de (volledige) naam van de voice over stem. Ik kom niet verder dan Victor en zie hem zo voor me maar zijn achternaam schiet me maar niet te binnen. bij iemand anders wellicht?

    Overigens helemaal eens met het negatieve oordeel over het kouwe kak stel uit Limburg. Merkwaardig dat ze zo indiscreet met de namen van hun bekende gasten omgaan. Die zitten daar zeker niet op te wachten.

    Geen reclame voor hun nering en Limburg.

  • Wat een wereldvreemde, zure, respectloze, competitieve, oudbollige, schijnheilige, krenterige provinciaaltjes die Limboos! Komen niet eens boven de rivieren, ha, ha…gelukkig gaan ze zelf in het buitenland op vakantie om zich lekker vol te proppen met eten en drinken. Dat is het enige waar ze aan denken.

  • Hallo allemaal,
    Door al dat negeatieve gedoe van die mensen uit Limburg worden de andere stellen helemaal vergeten.(ze weten niet eens waar ons mooie Twente ligt )
    Tewijl ze zo hun best deden met hun eigen bb hun droom kwam prachtig in beeld dat moet je natuurlijk niet vergeten.
    De woonark van de mensen uit Schiedam was prachtig ingedeeld en opgezet,wat een ruimte van binnen, een schitterende lokatie mooi aan het water zonder tuin, daar zouden wij natuurlijk voor kiezen want op die ranch kijken we alle dagen we wonen er namelijk achter.
    Maar ook over de Ranch is geen woord gelogen en alles is zo in beeld gebracht zoals het werkelijk is gewoon in een woord prachtig en wat hebben Arjan en Inge zich aangepast aan ons Twense leven terwijl ze zelf helemaal uit Rockanje komen.

    Dus wij zouden zeggen kom en overtuig u zelf

  • Als de limburgers na vanavond nog welkom zijn dan ga ik zeer zeker een keer naar Den Ham. Lijkt mij heerlijk voor onze 4 kinderen om op zo’n boerderij mee te lopen, paard te rijden etc. Was meteen enthousiast tijdens de uitzending !!

    PS: gelukkig zijn niet alle Limburgers over het paard getilde mensen !

  • Ik ben het met alle negatieve reacties over Roos en Ramond eens. Ik wil me echter richten op de twee andere stellen. Henny en John zijn duidelijk levens genieters het commentaar op de b en b van Roos en Ramond was zeer terecht en heel netjes,eerlijk en oprecht verwoord
    Àarjan en Inge zijn super leuke en lieve mensen het lijkt me geweldig om bij hun te logeren. Ze zijn beide zo heerlijk zichzelf
    en ze maken hun droom waar, petje af.

    We moeten alle reacties eigenlijk uitprinten en naar de beste b en b van Nederland sturen, een lesje in nederigheid
    🙂

  • Dat is een goed idee en ik ben blij dat Janny dat gedaan heeft. Hopelijk zijn ze niet te arrogant om dit ter harte te nemen en leren ze er iets van

  • Wat een arrogantie en neerbuigendheid van de B&B-houders uit Limburg! Hoe is het mogelijk dat je jezelf zo op de borst kunt kloppen en tegelijkertijd de collega’s zo af kunt branden. Deze mensen doen zich voor als werelds, gewoon lachwekkend, je kunt ze eerder wereldvreemd noemen. Volgens mij nog nooit buiten de provincie geweest, gezien hun topografische kennis. Den Ham ligt toch echt in Overijssel en niet in de Achterhoek. Maar buiten dat vond ik hun manier van doen niet gepast, bij het onbeschofte af, tijdens de clinic met de paarden. Gewoon weglopen of je telefoon belangrijker vinden. Nee, dan was hun bloedworst en kaasproeverij toch meer van een hoger niveau….. Selecteren zij hun gasten toevallig ook op afkomst?
    Pluim voor de andere stellen, want dat zou je door de Limburgers bijna vergeten! Hier zou ik 100 keer liever overnachten dan in de suite van Lex en Max! ( wat een armoe dat er geen deur naar de badkamer is, lekker hygienisch ook!)

    Vriendelijke groet, een collega B&B-houder

  • Sorry Nederland maar dit was zo on-limburgs volgens mij komen ze van elders .
    Er zijn best hele goede b&b in Limburg waar je met respect wordt behandeld.
    Dit was echt ongelooflijk bot!!!
    Ik denk dat ze hun zaakje kunnen sluiten mij zul jer in ieder geval nooit zien.
    Maar ik ben ook niet van koninklijke bloede.
    Dat zal het wel zijn.
    Complimenten voor de overige stellen.Super!!!

  • Toch ook even een reactie van onszelf. Wij kunnen ons alle kritiek levendig voorstellen, en hebben eigenlijk niet ECHT iets ter verdediging aan te voeren. Wij zaten door omstandigheden slecht in ons vel tijdens de opnames een half jaar geleden, en hebben onze frustratie jammer genoeg vol tot uiting gebracht ten kosten van onze collega B&B-houders in het programma, en en pensant ook richting heel wat kijkers die zich terecht enorm gestoord hebben aan ons ‘optreden’. Wij hebben inmiddels onze collega’s uit Schiedam en Den Ham en ook iedereen die rechtstreeks een e-mail gestuurd heeft schriftelijk onze excuses aangeboden, en willen dat bij dezen ook richting lezers van deze blog en anderen doen. Wij hebben spijt van onze onbezonnen aktie en de negatieve uitstraling die dat niet alleen op ons, maar ook op Limburgers in het algemeen en wellicht wel de B&B branche heeft. Mede dankzij jullie feedback hebben wij ons lesje geleerd, dus oprecht bedankt daarvoor. Remand en Roos

  • Wij zijn al zo vaak in limburg geweest en hebben gelukkig roos en ramond nog nooit tegen gekomen brrrrrrrrrrr wat een enge mensen

  • Het lijkt me zo leuk om met z’n allen vanuit het ‘onbekende’ en onmenselijke Nederland bij hen aan te kloppen en bij het zien van hun smoelen te zeggen: “Oh sorry, dat arrogante gezicht ken ik en wil hier niet langer blijven. Ik ga wel naar van de Valk !!”
    Lekker appelmoes uit blik met een kers erop … 🙂

  • Beste Arjan en Inge,

    Vind het treurig voor Roos en Remand. Ook zij moeten hard en lang gewerkt hebben om hun B&B op te bouwen. Hebben het evenwel geheel aan hunzelf te danken, dat ze nu van alle kanten hard worden aangepakt. Dat komt denk ik niet meer goed. Zo zie je maar: Het zijn sterke schouders die de (eens zo koninklijke) weelde kunnen dragen en na hoogmoed komt de val.

    Henny en John hebben het prima voor elkaar. Terechte winnaar van deze ronde. Jammer dat hun winst zo wordt overschaduwd.

    Julie zijn de Spreekwoordelijke winnaars!

    Trek je vooral jullie ’verlies’ niet aan. Moet voor jullie duidelijk zijn waarom….
    Succes komt te voet en gaat te paard. Deze uitzending brengt jullie succes te paard. Zo zie je, dat je niet weg moet lopen als het om paarden gaat.
    Prijs je gelukkig met La Gourmandise in jullie strijd. Zij zijn dan niet op het paard gaan zitten, hun succes wel, en dan ook nog op jullie paard. Bingo!
    Jullie prijs per kamer is uitstekend in orde hoor. Zou niet durven om er maar 40 Euro voor te geven. Ga vooral zo door en als we eens in de buurt zijn, dan komen we graag!

    En mochten jullie als dieren liefhebbers ooit nog eens op safari gaan: Van harte welkom bij Thornicroft Lodge in Zambia.

  • Leuk programma, maar wat schaam ik me als (voormalig) Limburger toch voor de Limburgers in het programma. Werkelijk onbeschoft hoe ze wegliepen uit de stal, toon in ieder geval interesse in anderen ook al vind je iets niet leuk! Slechte reclame voor Limburg hoor..

  • Idd. hartstikke leuk programma met enthousiaste mensen, echter ook ik schaam mij als Limburger voor deze mensen. Zorg eerst dat je je eigen zaakjes op orde hebt voordat je überhaupt oordeelt over andere. Hoe durf je je zo op te stellen. Ons soort mensen …. bah. Gelukkig zijn er daar niet veel van. En wij gaan nooit in Nederland op vakantie… krijg je alleen pannekoeken en bitterballen, nou ja, wellicht eten zij als zij geen gasten hebben droog brood en leven in hun eigen wereldje.

  • Beste B&B van 2009, tja dat schept vertrouwen, verwachtingen… Voor mijn 25jarig huwelijk aan mijn vrouw was ik in twijfel tussen 2 B&B’s in Limburg. Wat jammer dat ik na het zien van het programma ageerde op de eigenaren van B&B La Gourmandise. Zo koeltjes, afstandelijk en arrogant , vol vooroordelen naar anderen toe, dat is voor mij geen goede basis voor een gastvrouw/heerschap. Jammer, dat ze zich zo hebben bloot gegeven tijdens het programma, geen mooi visitekaartje lijkt me. Mijn 25jarig huwelijk ga ik liever op een ander adres vieren! Rob J.

  • Ik heb de reacties doorgestuurd en kreeg onderstaande mail terug. ook de mede B&B houders kregen een reactie.Dank u voor uw reactie op de uitzending van gisteren.

    U en anderen hebben gelijk met hun kritiek: ons ‘optreden’ was arrogant en neerbuigend, en wij zijn ons er pijnlijk van bewust dat we daarmee veel mensen gekwetst hebben. In de eerste plaats natuurlijk onze collega B&B-houders uit de uitzending,die wij onderstaand bericht gestuurd hebben. Maar ook u, als kijker, en ook aan u bieden wij onze excuses aan. Dit had zo niet mogen gebeuren, en wij betreuren dit zeer.

    Onderstaande mail was voor Inge en Arjen en Henny en John:
    Beste Inge en Arjen, beste Henny en John,

    Net als jullie ongetwijfeld hebben wij gisteren naar de uitzending van ‘Bed & Breakfast’ waarin wij allen te zien waren gekeken.

    Alleen: jammer genoeg konden wij achteraf bezien niet trots zijn op onszelf, en jullie wel. Door allerlei omstandigheden waren wij ontzettend gefrustreerd, en we hebben dat ook overduidelijk laten blijken. En daarmee hebben wij jullie en een hoop andere mensen gekwetst. Dat spijt ons zeer, en wij willen daarom aan ieder van jullie onze welgemeende excuses aanbieden. Onze opstelling was volledig ongepast en onwaardig.

    We hopen dat jullie ons dit ooit zullen kunnen vergeven en wensen jullie het aller-, allerbeste toe.

    Met vriendelijke groet,
    Roos Mestrini en Remand Houben

    Dit wilde ik jullie toch even laten lezen. Misschien is er toch iets geleerd van alle reacties.

  • Ik heb 5 jaar in Zuid Limburg gewoond en ben daar gelukkig nooit zulke draken tegen gekomen.
    Ik zou zeggen: “pak de auto, zet je vooroordelen en arrogantie opzij en bekijk Nederland!!!!!!!”

  • Haha. “Achteraf bezien niet trots zijn”. Hoe bewust ben je je dan van het moment zelf…? Wel heel goedkope spijtbetuiging. Deze email had als aller- allereerste reactie op deze site moeten staan. Door een spijt email te schrijven kan je je niet zo maar van afmaken. Sorry-cultuur?
    Kan me goed voorstellen dat heel veel Limburgers zich kapot schamen. Ik zou daar maar eens beginnen met iets goed te maken. Voorlopig hebben jullie Limburg alle wapens uit handen geslagen om maar iets over ons ‘Hollanders’ te zeggen. Boven de Moerdijk is het zo slecht nog niet. Zeker niet in Schiedam en Den Ham !
    Sorry Limburg……

  • Vind het niet leuk voor Alexander en Maxima. Zij worden – geheel onterecht – nu meegesleept in deze affaire. Alsof ze een slechte keuze hebben gemaakt en niet eerst beter hebben onderzocht bij wat voor een soort mensen ze op bezoek gingen. Ons soort mensen? Kom nou! Roos en Remand hebben dus ook met hun optreden onze koninklijke familie behoorlijk in verlegenheid gebracht. Niet alleen Limburg en zo vele anderen.

  • Ik heb het programma gisteravond bekeken… en omstandigheden of niet (lekker achteraf en daar kun je alles wel opschuiven … zoiets doe je niet. Het had volgens mij meer te maken met de arrogantie. lekker uit te hoogte, alles met jezelf vergelijken, van wij doen toch alles beter.. etc…

    Het stel van de Ark hadden het stel goed te pakken bij het ontbijt. Ze wisten even niet meer hoe ze moesten kijken. Dat Roos en Remand wegliepen bij de activiteit van het laatste stel, dat is ook behoorlijk uit de hoogte .. niet voor mij, dus ik ga maar weg. Ik betwijfel ( ik weet dat ze ziek is… ) dat ze zo moe was dat ze niet mee kon lopen die avond en kon genieten van de rust die er was in de omgeving.

    Ik heb me behoorlijk lopen irriteren aan dat stel, vanaf het begin al .. hoorde ook iets over bitterballen, schiedam niets meer te bieden en noem maar op, cowboys alleen bij carnaval.. . alles negatief, kon alleen iets positiefs af, met kiespijn…. Of ze leren van deze reacties? Ik betwijfel het..

    Als je niet tegen kritiek kunt, doe dan niet mee aan dit programma. Zo zie je maar weer een “prijswinnende” B&B zegt niet alles. De B&B met de paarden… die komen er wel. Leuk spontaan stel, gezellig en open. Het stel met de Ark, ook erg leuk en gezellig…. maar het roken is een nadeel…. maar de rest top.

    Fijne Zondag.

  • Mensen, worden wij hier niet allemaal in de maling genomen.
    Vanmiddag om 10 over 6 zal blijken dat het Carlo en Irene waren die verkleed als Remand en Roos on te pakken hebben genomen. Zulke mensen zijn niet echt. Toch?

  • Met het schaamrood op mijn wangen heb ik als ras echte limburgse naar de uitzending gekeken.
    Schandalig, schandalig.
    Ik voel me nooit geroepen om een reactie op een uitzending te geven, maar dit kan ik niet laten. Ik zou graag vandaag naar Bemelen rijden en de B&B eigenaren vertellen hoe ze onze provincie en dan vooral het zuidelijke deel te kakken hebben gezet.
    Om het maar in het limburgs aan hun duidelijk te maken: Waar herken je dit soort mensen aan: iech iech iech iech, kin alles beeter, iech bin de beste, de schoenste enz.
    Vertaling: ik, ik, ik kan alles beter, ben het beste en ben de mooiste.
    Ik schaam me verschrikkelijk. Zelfs met hun spijtbetuiging komen ze er niet, ze hebben precies laten zien wie ze zijn en wat ze zijn.

  • Gelukkig zijn wij niet de enige mensen die met verbazing naar afl.5 hebben gekeken. Hoe kan het in godsnaam zo zijn dat die Limburgse B&B de beste van Nederland was in 2009 en 2e in 2011?!
    Werkelijk ongelooflijk! Had gelijk al door dat ze zichzelf heel wat vonden en dat bleek dus ook zo te zijn. Bah, bah, bah! €165,- voor onafgewerkte kamers en bloedworst met appel 😉
    Den Ham (Twente) ligt blijkbaar in de Achterhoek, zoals de meeste mensen buiten Overijssel en Gelderland nog steeds denken…… Inderdaad ook erg onbeschoft om weg te lopen tijdens de activiteit met de paarden. Oja, er zijn in Overijssel alleen maar pannenkoekenboerderijen en friettenten te vinden?! In de provincie Overijssel zijn de meeste restaurants met 1 of meerdere Michelin sterren te vinden. Nou ja, er zullen niet veel mensen meer gaan logeren bij onze “Limburgse adelen” want de B&B staat te koop voor het schamele bedrag van €895.000.

    Au revoir

  • I was very upset watching these people who highly think of themselves in every regard. Plus, they stated on their website “Hospitality can not be learned, you have to have it in your nature.” How delusional people can be?! Through the entire show, they were grumpy, moody, stingy and embittered -not relaxed at all. Instead to have fun and pleasant time with other two couples (whom I find very good hearted, kind and genuine people), they were all the time humiliating them and laughing at them. Not only at those two couples but they were also “spitting” on the rest of their own country. Total rednecks who are so ingorant and disrespectful people. They have no manners, human skills and any warmth. They believe that serving food from poshy shops (like “‘bloodworst” -just wandering who wants to eat that for breakfast) and having the royal family staying at their place gives them right to place themselves above others? They make it even worse by sending these weak and transparent “apologetic” messages stating that they were frustrated and that is why they behaved towards other two couples. Why to use friendly and relaxed people as a valve to your frustrations, especially if they did not give you any ammunition to shoot and have nothing to you with your problems. Unfortunately this is who these people are. Ramond can not smile -he has that evil grin on his face all the time and Rose’s tight lips give impression that she is sucking the sourest piece of lemon…just look at their facial expressions? Nothing pleasant to see..these people are not happy. I personally would not like to spend a minute with such fake and backstabbing people, let alone to stay at their “royalty only” B&B. Not even the most delicious food would be apetizing in their presence. I applaud to other two couples who had to deal with these difficult people – they stayed calm and polite..they are above Ramond and Roos in any regard. Mrs Henny is a true classy and wise lady. I wish her and her husband all the best and success with their B&B as well as the other couple who are really good hearted and kind people.

  • Ter info: een aantal reacties waarin e-mailadressen openbaar zijn gemaakt of waarin werd gescholden of anderszins sprake was van onnodig grof taalgebruik, zijn van dit blog verwijderd.

  • Heb de uitzendingen in het voorjaar helaas gemist.
    Zat het vanmiddag te bekijken bij de herhalingen, die er altijd tijdens de vakantie zijn.
    Wat een arrogante galleballen, een ander woord vind ik er niet voor.
    En nog iets, Den Ham de achterhoek?????
    Blijkt dus dat ze Nederland niet kennen.
    Overijssel is een super mooie en heel gezellige provincie met hele vriendelijke mensen.
    Roos en Remand Houben zouden er eens vaker op vakantie moeten gaan.

Laat een reactie achter