Inspirerende Bestemmingen

Bed and breakfast Nijmegen: weekend vol historie en meer

B&B Pluweel

Volop cultuur en historie in Nijmegen: ontdek het vanuit een B&B.

Zin in een weekendje weg vol cultuur en historie? Dan is een bed and breakfast in Nijmegen een goede optie; de geschiedenis van deze stad gaat meer dan 2000 jaar terug. Maar ook voor shopplezier en spetterende evenementen ben je hier aan het juiste adres!

De Waal

B&B Pluweel ligt midden in het gezellige centrum van Nijmegen.

Bed and breakfast in Nijmegen
Vanuit een B&B in het centrum van Nijmegen ben je binnen mum van tijd bij de hotspots van deze stad en weer terug. Kijk je ogen uit in de Lange Hezelstraat; de oudste winkelstraat van Nederland. Alsof je op een filmset rondloopt, waan je jezelf in vroegere tijden. Daarnaast tref je hier een ruim aanbod van verschillende winkels aan, van antiek tot de hipste kledingboetieks. Je tassen vol nieuwe aanwinsten drop je snel voor het diner bij B&B Pluweel of B&B De Vlinder.

Ontbijt

Een goed begin van de dag bij B&B Burgerlust.

Eten en drinken in Nijmegen
Ook aan knusse eettentjes geen gebrek, er is altijd een etablissement te vinden waar jij je thuis voelt. Kies je voor een restaurant met vertrouwde Nederlandse gerechten of ga je liever voor de pittige Indiase keuken? Na een overvloedig maal kun je ‘zomers nog een terrasje pakken tot diep in de nacht op bijvoorbeeld de Grote Markt. Wist je dat Nijmegen de grootste ‘terrasdichtheid’ per inwoner van Nederland kent? Bij minder mooi weer duik je in het uitgaansleven op het Koningsplein, de Waalboulevard en Mariënburg. Na een gezellige avond is het heerlijk slapen bij B&B Huis van Isidoor. Ook bij B&B Burgerlust kun je trouwens goed de benen strekken!

Activiteiten in Nijmegen
Ben je geen uitgaanstype? Stap dan vroeg uit bed bij Bed en Breakfast Deliciousstay en verken de natuurlijke kant van Nijmegen. In de directe omgeving van de stad zijn diverse natuurgebieden waar je lekker kunt wandelen en fietsen. Laat je meevoeren over de slingerende dijken langs de Waal en de Maas. Of struin door groene bossen en over ruime heidevelden. Smaakt dit naar meer, maar zit het weer enigszins tegen? Breng dan een bezoek aan het Natuurmuseum Nijmegen of de Botanische Tuin Hortus Arcadië.

Maison

Heel charmant: het landelijke Chambres De Charme.

Bed en breakfast tijdens Nijmeegse evenementen
Nijmegen organiseert vaak gezellige evenementen waar je graag bij wilt zijn. Bekendst zijn natuurlijk de Nijmeegse Vierdaagse met de Vierdaagsefeesten. Overnacht bij Chambres De Charme zodat je de volgende ochtend na een uitgebreid ontbijt er weer volop tegenaan kunt. Maar denk ook aan een B&B bij andere events zoals de Mariken Winterfeesten, Carnaval en UITfestival.

Historie

Een warm welkom in het hart van Nijmegen bij B&B De Vlinder.

Boek een bed & breakfast in Nijmegen
Je ziet het al, Nijmegen heeft alle ingrediënten in huis voor een fantastisch weekendje weg. Boek een bed & breakfast en laat je door een B&B-eigenaar verbazen over wat nog meer mogelijk is in Nijmegen. Reserveer via Bedandbreakfast.nl een B&B in Nijmegen en ga snel een heerlijke tijd tegemoet. Je boekt direct bij de eigenaar en zonder reserveringskosten.

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

Laat een reactie achter