Televisie

Bed and Breakfast Omroep MAX: interview met Fort Bakkerskil

Nieuwe Hollandse Waterlinie

Marjolein en Koos Lucas van Fort Bakkerskil zijn te zien in de zesde aflevering van Bed & Breakfast. Foto: Omroep MAX.

Bijzonder: in de zesde aflevering van ‘Bed & Breakfast’ overnachten de deelnemers in een historisch fort aan de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Bedandbreakfast.nl sprak met Marjolein en Koos Lucas van Fort Bakkerskil over deze monumentale B&B en hun deelname aan het programma van Omroep MAX.

Omroep MAX

In tegenstelling tot veel andere forten is Fort Bakkerskil warm en comfortabel.

Bed and breakfast in een fort
Historie en comfort zijn een goede match bij Fort Bakkerskil. Na een verbouwingsperiode van vijf jaar, runnen Marjolein en Koos Lucas sinds 2012 hun bed and breakfast in het Brabantse Nieuwendijk. Verwacht geen donkere, kille ruimtes zoals bij de meeste forten, maar een lekker warm en aangenaam verblijf. Met hun deelname aan het programma wil het stel de B&B goed onder de aandacht brengen. Koos vertelt: “De programmamakers waren getipt over ons bed & breakfast, waarna zij ons hebben benaderd om mee te doen”. Marjolein vult aan: “Veel van onze gasten zeiden dat we goed in het programma zouden passen. Daarnaast is het een mooie promotie voor onze B&B die vlakbij de Biesbosch ligt, een ideale plek voor natuurliefhebbers en rustzoekers”.

Remise A

Veel gasten zijn aangenaam verrast door het grote contrast tussen binnen en buiten.

B&B-ervaringen uitwisselen 
Over de opnames is het stel goed te spreken; “Het was hartstikke leuk”, zegt Marjolein enthousiast. Ze vervolgt: “Alles was natuurlijk nieuw en we moesten even wennen aan de camera’s. Wij waren ook het eerste bed en breakfast waar de opnames plaatsvonden, dus dat was even spannend. Maar het voelde al snel vertrouwd, ook met de andere B&B-eigenaren was het heel gezellig. We hebben veel ervaringen uitgewisseld en over leuke dingen gepraat, er is geen minuut stilte gevallen tijdens de gesprekken!”

Televisieprogramma

Met vijf verschillende kamers en twee groepsaccommodaties leent Fort Bakkerskil zich goed voor familieweekendjes. Bijkomend voordeel: dankzij de dikke muren kan iedereen uitslapen!

Leerzaam kijken en vergelijken
Marjolein en Koos hadden tijdens de opnames nog niet veel ervaring met het runnen van een bed and breakfast. Wat vonden hun medekandidaten van B&B Fort Bakkerskil? “Ze vonden ons bed & breakfast heel mooi en helemaal top”, blikt Marjolein terug. Ze vervolgt: “We hebben wat kleine dingetjes meegekregen om het onze gasten nog beter naar hun zin te maken. Je kijkt en vergelijkt bij de andere B&B’s of hun aanpak misschien ook toepasbaar is op jezelf. Het is zeker aan te bevelen om regelmatig met anderen ervaringen uit te wisselen, dat heb ik wel gemerkt.”

Fort Bakkerskil is op vrijdag 4 april te zien in aflevering 6 van de tv-serie Bed & Breakfast. De serie wordt om 21.30 uur uitgezonden op Nederland 1 bij Omroep MAX.

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

Laat een reactie achter