Nieuws

Almere verwelkomt binnenkort een unieke B&B

Omroep Flevoland

Wie gek is op natuur en exclusiviteit kan vanaf de zomer logeren in de oude seintoren van Almere. Deze toren uit 1958 wordt namelijk omgetoverd tot een unieke bed & breakfast, meldt Omroep Flevoland.

De toren wordt momenteel via de gemeente verhuurd aan Lesly Anema, die sinds 2010 werkzaam is in de nabijgelegen jachthaven. Lesly had zijn oog al langere tijd gevestigd op de toren en wilt er nu een B&B in vestigen. De focust ligt hierbij vooral op mensen die met sloepjes aankomen, bruidsparen of toeristen.

Er is weinig ruimte, je moet wel een beetje van elkaar houden, maar het is wel een mooie locatie natuurlijk – Lesly Anema

Uniek project
In 1996 is de seintoren van Wijk bij Duurstede verplaatst naar Almere en sinds die tijd is er weinig mee gedaan. Kluisjes van voormalige werknemers, oude installaties en gedateerd sanitair: het is allemaal nog aanwezig. Doordat het pand een aparte vorm heeft, zal er efficiënt omgegaan worden met de ruimte. Zodra de vergunningen binnen zijn, kan Lesly beginnen met klussen. Het uiteindelijke doel is om er minimaal een dag te kunnen vertoeven met aanzienlijk comfort en prachtig uitzicht. Lesly Anema hoopt zijn eerste gasten te verwachten in juni 2017.

Almere

De Oostvaardersplassen, waar natuur en ontspanning samen komen.

Bed en breakfast Almere
Ben je van plan om eerder een bezoek te brengen aan de grootste stad van Flevoland? Almere biedt voor ieder wat wils! Zo kunnen de natuurliefhebbers onder ons terecht in de Oostvaardersplassen; Nederlands bekendste moerasgebied met rietvlaktes, waterplassen en ruige graslanden. Of wat denk je van shoppen in het in het bruisende centrum vol winkels en boetiekjes? Cultuursnuivers zijn bovendien welkom in het veiligheidsmuseum PIT, dat geheel in het teken staat van de historie van veiligheid en hulpdiensten.

Na een drukke dag toe aan wat rust? Plof dan neer bij een gastvrij bed & breakfast en laat jezelf in de watten leggen. Direct naar B&B’s in- en rondom Almere >>

Hoofdfoto: Omroep Flevoland

Over de auteur

Lizzy Scheltus

Lizzy Scheltus

Gaat graag op pad in Nederland en heeft een grote liefde voor Limburg.

Laat een reactie achter