Televisie

Bed en Breakfast Omroep MAX: interview met B&B Mariafarm

Deelnemer tv-serie

Peter Hoogendijk en Karin Bierens van B&B Mariafarm. Foto: Omroep MAX

Zeeuwse bolussen bakken, een kerktoren beklimmen en een bezoek aan de kringloopwinkel; we zien het vrijdag allemaal voorbij komen in Bed & Breakfast op Omroep MAX. Bedandbreakfast.nl sprak met Karin Bierens over haar deelname én over de vintage spullen in haar sfeervolle B&B Mariafarm in Zevenbergen.

Deelnemer Omroep MAX

Vintage met een luxe uitstraling, dat ziet er goed uit bij B&B Mariafarm!

Vintage bed en breakfast
Karin Bierens is samen met haar partner Peter Hoogendijk de trotse eigenaar van B&B Mariafarm in het West Brabantse Zevenbergen. Het koppel is milieubewust en ze hebben hun B&B met zoveel mogelijk vintage meubilair en gerecyclede spullen ingericht. Karin vertelt: “We zijn over het algemeen van mening dat alles en iedereen een tweede kans moet krijgen, dat is onze visie. Of dat nu om spullen of mensen gaat. De spullen uit ons bed en breakfast komen van Marktplaats, de kringloopwinkel of ze zijn zelf gemaakt. Daarnaast mogen beginnend kunstenaars hun kunstwerken bij ons uitstallen. Zo hebben we een win- winsituatie, wij hebben unieke objecten in de bed & breakfast en zij een soort expositieruimte voor hun werk. Dat wil niet zeggen dat het een bij elkaar geraapt zooitje is, we proberen een luxe uitstraling te creëren”.

Omroep MAX

Na het ontdekken van West Brabant kun je lekker bijkomen in de tuin van B&B Mariafarm.

Promotie voor West-Brabant
Iedereen heeft zo zijn eigen beweegredenen om mee te doen aan het populaire programma van Omroep MAX. Karin en Peter willen met hun deelname laten zien wat West-Brabant zoal te bieden heeft. Karin licht toe:”Er zijn hier zoveel mooie plekjes en dat is bijna nergens terug te vinden”. Over de opnames is Karin erg tevreden, ze blikt terug: “We hebben het superleuk gehad! Het productieteam schoot bij ons de laatste opnames van dit seizoen, dat bracht een lollige sfeer met zich mee en het was mooi om mee te maken”.

Televisieprogramma

Relaxen en ontbijten in de gemeenschappelijke living van de bed & breakfast, heerlijk toch?

Vertrouwd met andere B&B-eigenaren
Karin en Peter hadden er geen moeite mee om de andere B&B-eigenaren als gast over de vloer te hebben. “Wij kenden onze medekandidaten al vier dagen, het voelde dus vertrouwd en dat merkten we in de omgang naar elkaar toe. We hadden een heel fijn clubje mensen bij elkaar”, vertelt Karin. Ze vervolgt: “Onze medekandidaten waren erg enthousiast over onze kijk op dingen en de manier waarop wij de boel hier runnen. Ze vonden dat er een creatieve vibe in onze B&B hing, maar gaven aan dat zij het zelf niet zo zouden doen. En dat is ook het mooie bij het vergelijken van elkaars bed and breakfasts.”

Na zes dagen intensief samenzijn, begrijpt Karin waarom de anderen hun B&B runnen zoals ze dat doen. “Waarom kiezen zij voor bepaalde dingen, waarom past hun eigen bed en breakfast zo goed bij hen? Ik vond het heel bijzonder om te zien hoe dat allemaal bij elkaar klopt”, zegt ze. “Eigenlijk is het programma te kort om dat als kijker goed mee te krijgen.”

B&B Mariafarm is op vrijdag 28 maart te zien in aflevering 5 van de tv-serie Bed & Breakfast. De serie wordt om 21.30 uur uitgezonden op Nederland 1 bij Omroep MAX.

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

2 Reacties

Laat een reactie achter