Geclassificeerde B&B

Beste B&B van Nederland 2019: Buitengoed Op De Knolle

Bedandbreakfast.nl; Beste B&B van Nederland 2019: Buitengoed Op De Knolle

Het eindklassement van de verkiezing De Beste B&B van Nederland 2019 is bekend! De eretitel gaat naar ‘Buitengoed Op De Knolle’: een luxe B&B in het Friese Fochteloo. Bekijk hier de volledige uitslag en ontdek wie de winnaars zijn in de vier overige categorieën.

Reactie van B&B-eigenaren Jim en Lucia

We waren al heel trots op onze 5 Tulpen en de positieve reviews van de gasten, dus deze prijs voelt als een kroon op ons werk. Sinds de start van de B&B, was het onze droom om een keer de titel van Beste B&B te behalen. Dat doe je niet alleen, maar dat doe je samen. We willen dan ook iedereen bedanken; de gemeente, vrienden, buren, kennissen en natuurlijk onze gasten.

Royale Suites met Jacuzzi

Dankzij de combinatie van luxe faciliteiten en een gemiddelde gastenbeoordeling van een 9,9, is Buitengoed Op De Knolle uitgeroepen tot Beste B&B van Nederland 2019. Gasten kunnen kiezen uit twee royale suites, die voorzien zijn van een mooie woonkamer met open keuken, badkamer en een romantisch slaapvertrek op de vide. Daarnaast beschikt elke suite over een terras met privé jacuzzi!

Top-3 Categorie 5 Tulpen

 1. Buitengoed Op De Knolle – Fochteloo | FR
 2. Veerkant en Vruistuk – Tiendeveen | DR
 3. De Tinnen Kamer – Vught | NB

Idyllisch gelegen Gastenverblijf

In de Categorie 4 Tulpen is Bed in Broek verkozen tot Beste B&B van Nederland 2019. Deze luxe B&B is idyllische gelegen in Broek in Waterland, waar je heerlijk kunt ronddwalen door straatjes met authentieke houten huizen uit de 16e en 17e eeuw. De Bed and Breakfast is gesitueerd in een heerlijk huisje dat van alle gemakken is voorzien, waaronder een zitje, pantry en privé badkamer.

Top-3 Categorie 4 Tulpen

 1. Bed in Broek – Broek in Waterland | NH
 2. De Pieper Horizon – Genemuiden | OV
 3. In ons Straatje – Rosmalen | NB

Overnachten in het Twentse Landschap

De Beste B&B van Nederland 2019 met 3 Tulpen is Gastenboerderij De Ziel, gelegen op Landgoed Nijenhuis-Westerflier. De B&B is ondergebracht in een Twentse schuur, die volledig is omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met vier ruime kamers. In de gemeenschappelijke ruimte wordt iedere morgen een uitgebreid ontbijt met streekproducten en eigen gemaakte jam geserveerd.

Top-3 Categorie 3 Tulpen

 1. Gastenboerderij De Ziel – Diepenheim | OV
 2. Shalom Bed and Breakfast – Veenendaal | UT
 3. Landgoed Driebelterveld – Markelo | OV

Knusse B&B in de Achterhoek

Hotel California is de Beste B&B van Nederland 2019 met twee Tulpen. Vooral het comfort, het ontbijt en de hoge mate van privacy wordt door gasten gewaardeerd. Zo beschik je hier over een eigen woonkamer, keukentje en badkamer. Bovendien ligt deze knusse B&B in de Achterhoek, waardoor het de ideale uitvalsbasis is voor mensen die het coulisselandschap willen ontdekken.

Top-3 Categorie 2 Tulpen

 1. Hotel California – Wichmond | GD
 2. Flora’s op Boerskotten – De Lutte | OV
 3. ‘In de Lavinde’ – Millingen aan de Rijn | GD

Comfortabele Gastenkamers

In de Categorie met 1 Tulp is B&B Passage verkozen tot Beste B&B van Nederland 2019. In deze vrijstaande woning zijn twee comfortabele gastenkamers gerealiseerd, inclusief eigen badkamer en toilet. Bovendien is de Bed and Breakfast gevestigd in Driebergen-Rijsenburg op de Utrechtse Heuvelrug, waar je urenlang kunt wandelen en fietsen door de natuur.

Top-3 Categorie 1 Tulp

 1. B&B Passage – Driebergen | UT
 2. Het Huis van Rood – Rekken | GD
 3. Motorschip Elisabeth – Leeuwarden | FR

Beste B&B van Nederland 2019

De verkiezing Beste B&B van Nederland wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Bed & Breakfast Nederland, uitvoerder van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Het eindklassement wordt bepaald op basis van aanwezige faciliteiten en de gastenreviews op Bedandbreakfast.nl. Op die manier ontstaat een totaalbeeld van de kwaliteit en gastvrijheid van de B&B’s.

Meld je B&B aan

Ben je de trotse eigenaar van een Bed and Breakfast en wil je ook kans maken op de felbegeerde titel “Beste B&B van Nederland”? Alle geclassificeerde B&B’s doen automatisch mee met deze jaarlijkse verkiezing, zorg er dus voor dat je accommodatie is aangemeld bij de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Naast deelname aan de verkiezing, profiteer je van nog veel meer voordelen, ontdek ze allemaal!

Bekijk alle Voordelen

Deel dit artikel:

Over de auteur

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland ontwikkelt en beheert de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dit systeem heeft als doel om de kwaliteit van B&B’s te bevorderen en classificeert accommodaties op basis van objectieve normen zoals veiligheid, comfort en hygiëne. Alle geclassificeerde B&B's zijn in het bezit van een kwaliteitskeurmerk, waarbij de mate van comfort en luxe wordt aangeduid met één tot en met vijf tulpen.

Hanny Arens
Voorzitter Stichting Bed & Breakfast Nederland

2 Reacties

 • Allereerst gaan onze felicitaties naar alle winnaars in de diverse tulpen categorieën.
  Proficiat!

  Wij hebben echter nooit geweten dat we met een wedstrijd meededen.

  • Bedankt voor jullie reactie. Geclassificeerde B&B’s (te herkennen aan de roze Tulpen) doen automatisch mee met de verkiezing ‘Beste B&B van Nederland’, welke jaarlijks wordt georganiseerd. Geclassificeerde B&B’s worden periodiek bezocht door een mystery guest van Stichting Bed & Breakfast Nederland, zodat gasten zeker zijn van gecontroleerde kwaliteit.

   Voor de verkiezing wordt er gekeken naar de objectieve normen die de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie stelt, maar ook naar de reviews van gasten op Bedandbreakfast.nl. Zo ontstaat een volledig beeld van de service en gastvrijheid van de B&B’s. Meer informatie over de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie is te vinden op: https://www.bedandbreakfastclassificatie.nl/

Laat een reactie achter