Onderzoek/ trends

Dubbel zoveel B&B-starters in januari

Bed en breakfast starten

Een bed & breakfast beginnen: het besluit valt vaak vlak aan het begin van een nieuw jaar.

Aan het begin van een nieuw jaar zetten veel mensen de stap: ze beginnen een bed en breakfast. In januari 2015 heeft Bedandbreakfast.nl dubbel zoveel exemplaren verkocht van de B&B-startersgids ‘Handboek Bed & Breakfast‘ dan de maanden ervoor.

bed & breakfast startersgids

Piek in verkoop B&B-startersgids ‘Handboek Bed & Breakfast’ in januari en september.

Het roer om
“Blijkbaar besluiten veel Nederlanders rond de jaarwisseling om in het nieuwe jaar het roer om te gooien en hun droom waar te maken: een bed & breakfast beginnen”, verklaart Hanny Arens, oprichtster van Bedandbreakfast.nl. Alleen in september 2014 zijn meer B&B-startersgidsen verkocht. “In de zomervakantie nemen mensen de tijd om eens echt na te denken over de toekomst. Als dan de vakantie voorbij is, zetten ze de stap”.

B&B Handboek

Handboek Bed & Breakfast
Het Handboek Bed & Breakfast bevat informatie voor aspirant B&B-eigenaren over zaken als wetgeving, financiering, belastingen en verzekeringen. Hanny: “Dat is nodig, want veel mensen hebben een te romantisch beeld van het runnen van een bed and  breakfast. In werkelijkheid is het hard werken en moet je veel regelen. Wel krijg je er veel plezier en voldoening voor terug.”

B&B beginnen
Heb je zelf plannen om een B&B te beginnen? Dan is het digitale ‘Handboek Bed & Breakfast’ (PDF) het ideale startpunt voor een oriëntatie. De gids bevat een vragenlijst waarmee je kunt bepalen of het runnen een bed and breakfast bij je past. Ook vind je in het handboek informatie over marktcijfers en doelgroepbepaling: nuttig voor je ondernemings- en marketingplan. Meer informatie en bestellen >>

 

 

Over de auteur

Avatar

Janneke

Janneke Scheepers was van 2010 tot 2016 werkzaam als webredacteur bij Bedandbreakfast.nl. Ze heeft veel geschreven over online marketing en regelgeving voor B&B-eigenaren en is mede-auteur van het boek Bed & Breakfast in Nederland. Bovendien heeft Janneke met veel plezier verschillende B&B's bezocht, haar B&B-tips kun je terugvinden op deze blog.

Laat een reactie achter