Aan Zee

Bed en breakfast op Texel: ideaal voor een korte break!

Veerboot

Het vakantiegevoel begint al bij het aanmeren in de haven van Texel.

Texel, Nederlands grootste Waddeneiland, is niet alleen leuk om in de zomer te bezoeken: de rest van het jaar is hier ook van alles te beleven. Wil je het eiland, haar bewoners en hun gewoontes plus tradities beter leren kennen, verblijf dan eens in een bed en breakfast op Texel.

Waddeneiland

Stap vanaf B&B Zon en Vrijheid op de fiets en ontdek Texel.

Natuurlijk: een bed en breakfast op Texel
Texel is van nature een prachtig eiland waar je jezelf niet hoeft te vervelen. Vanaf je B&B in De Koog stap je op een (huur)fiets om Nationaal Park Duinen van Texel te ontdekken. Vogelliefhebbers opgelet; in totaal zijn er op Texel zo’n 300 soorten vogels waargenomen. Op sommige dagen kan je als ervaren vogelaar wel honderd verschillende vogels spotten. Ben je meer een type dat graag gaat wadlopen of lekker uitwaait op het strand? Dan biedt bijvoorbeeld B&B Zon en Vrijheid of B&B Fam. Eppink uitkomst. Bovendien heb je door de kleinschaligheid van B&B’s de mogelijkheid om via je gastvrouw of gastheer meer te weten te komen over de mooiste locaties van het eiland.

Smederij Texel blog

Dit is toch het ultieme ontbijt met eilandgevoel bij B&B Smederij Texel?

Bed and breakfast tijdens ‘Ouwe Sunderklaas’
De B&B-eigenaren op Texel weten zij als geen ander het verhaal achter iedere traditie. Vraag maar raak en laat je verassen door het antwoord. Zo wordt volksfeest nummer één ook hier niet overgeslagen, integendeel zelfs. Cadeautjes, pepernoten en chocoladeletters, het kan niet op tijdens Sinterklaas. Maar wist je dat op 12 december de bewoners van Texel het folkloristische ‘Ouwe Sunderklaas’ vieren? Van De Cocksdorp tot aan Oudeschild, in alle dorpen op het eiland wordt die dag een plaatselijk nieuwsfeit van het afgelopen jaar nagespeeld en in een bepaald daglicht gesteld. De eilandbewoners noemen dit ook wel ‘speulen’ en dat gebeurt gemaskerd. De ‘speulers’ blijven dus onherkenbaar. Wie weet zit je onbewust naar je B&B-gastheer of gastvrouw te kijken! Andere tradities op Texel zijn onder meer Sint Maarten op 11 november en het ontsteken van grote vuren tijdens de meierblis op 30 april.

De 14 Sterren

Slapen bij B&B De 14 Sterren, heerlijk toch!

Evenementen in combinatie met een B&B op Texel
Er worden op Texel diverse evenementen georganiseerd, bezoek bijvoorbeeld in november Struûn in Den Burg. Cultuur, muziek en lekker eten; Texel haalt van alles uit de kast om jou als bezoeker te omringen met de typische eilander gezelligheid. Maar denk ook eens aan de Nieuwjaarsduik of de Lammetjeswandeltocht op Tweede Paasdag. Er is dus altijd wel iets actiefs te beleven. Bovendien kom je weer heerlijk tot rust in je eigen bed & breakfast, wat denk je van B&B De 14 Sterren?

Een B&B boeken op Texel
Ben je nieuwsgierig geworden naar dit bijzondere stukje Nederland? Op Texel ben je er echt even helemaal tussenuit. Letterlijk en figuurlijk, je zit immers op een eiland! Trek je stoute schoenen aan en boek direct een leuke bed en breakfast op Texel via Bedandbreakfast.nl. Je boekt rechtstreeks bij de eigenaar en zonder reserveringskosten.

Over de auteur

Avatar

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

Laat een reactie achter