Inspirerende Bestemmingen

Eropuit bij een B&B of Huisje op de Veluwe

Bedandbreakfast.nl; Eropuit bij een B&B of Huisje op de Veluwe

Fietsen door de bossen, struinen over de heide en een terrasje pakken in een historische stad of idyllisch dorpje… Vanuit een B&B of huisje op de Veluwe maak je optimaal kennis met deze geliefde streek. Laat je inspireren door de beste tips en trek eropuit!

Bekende Nationale Parken

Op de Veluwe vind je maar liefst twee nationale parken, waar je urenlang kunt ronddwalen door de natuur. Nationaal Park De Hoge Veluwe is het meest bekend, mede dankzij het wereldberoemde Kröller-Müller Museum dat is gevestigd in het park. Minstens zo mooi is Nationaal Park Veluwezoom, dat na Zuid-Limburg de hoogste toppen van Nederland telt. Laat je betoveren door de natuur in beide parken, waar je onder meer edelherten, heideschapen en wilde zwijnen kunt spotten. Kom daarna tot rust bij je B&B of huisje op de Veluwe.

Veluwse Dorpen

De Veluwe is bezaaid met gezellige en gemoedelijke dorpen, die de perfecte uitvalsbasis vormen voor een ontdekkingstocht door de streek. Reserveer bijvoorbeeld een kleinschalige B&B in Ermelo, zodat je binnen een mum van tijd in het bos bent en bij kasteel Staverden. Dit prachtige landgoed ligt in het gelijknamige plaatsje Staverden: het kleinste stadje van de Benelux. Wandel door de kasteeltuinen en strijk daarna neer bij de brasserie voor de lunch of borrel. Of wat denk je van een sfeervol huisje op de Veluwe in Garderen?

Kröller-Müller Museum

Een sprookjesachtige ligging op De Hoge Veluwe, een imposante kunstcollectie van Vincent van Gogh en bijzondere werken van andere beroemde meesters als Piet Mondriaan en Pablo Picasso… Niet voor niets ontvangt het Kröller-Müller Museum bezoekers van heinde en verre. Verwonder je in de beeldentuin en breng een bezoek aan de museumgebouwen van Henry van de Velde en Wim Quist. Ook het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller mag je niet missen: Jachthuis Sint Hubertus, dat ontworpen is door architect Berlage.

Bed and Breakfast Kröller-Müller Museum

Bossen en Zandverstuivingen

Wandelaars en fietsliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een actieve fiets- of wandelvakantie op de Veluwe. In de uitgestrekte bossen en glooiende heidevelden vind je talloze fiets- en wandelpaden. Maak ook zeker een tussenstop bij Paleis het Loo voor een rondleiding, waarna je de paleistuinen en Kroondomein het Loo kunt verkennen. Andere aanraders zijn het woestijnachtige Kootwijkerzand en het voormalige zendgebouw Radio Kootwijk. Op diverse datums is het mogelijk om een rondleiding te maken met een gids.

Stedentrip op de Veluwe

Wissel jij je vakantiedagen in de natuur ook graag af met een stadsbezoek? Dan kun je in verschillende Veluwse steden terecht voor een bruisende stedentrip. Ontdek bijvoorbeeld de historische Hanzesteden Elburg en Harderwijk, waar het lijkt alsof je even terugkeert in de tijd. Je vindt hier tal van historische gebouwen en pittoreske pleinen met gezellige terrassen. Of ga lekker shoppen in Arnhem, waarna je uitgebreid kunt dineren in één van de vele restaurants. Na een lange dag kun je heerlijk overnachten in de natuur óf in je favoriete stad:

Deel dit artikel:

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

Laat een reactie achter