Televisie

Interview met Anneke’s B&B aan de Kust uit tv-serie Bed & Breakfast Omroep MAX

Omroep MAX

Herman en Anneke Marsé van Anneke’s B&B aan de Kust, Egmond aan Zee. Foto: Omroep MAX.

Het is eindelijk weer zover, op vrijdag 28 februari start het nieuwe seizoen van Bed & Breakfast op Omroep MAX! Anneke Marsé is samen met haar man Herman te zien in de eerste aflevering. Bedandbreakfast.nl sprak met deze enthousiaste dame van Anneke’s B&B aan de Kust.

“Meedoen, waarom ook niet?”
Sinds zes jaar runt Anneke met veel plezier haar bed en breakfast in Egmond aan Zee. Op slechts zevenhonderd meter afstand van de Noordzee waar regelmatig spontane gasten over de vloer komen, vroegen wij haar waarom ze mee heeft gedaan aan het programma.

“De makers van Bed & Breakfast hebben mij twee keer benaderd. Twee jaar geleden kreeg ik ook een brief van hen, maar toen vond ik het eerlijk gezegd een beetje eng om mee te doen”, vertelt Anneke. “Vorig jaar namen zij nogmaals contact met mij op vanwege de foto’s op mijn site en de positieve gastenreviews op Bedandbreakfast.nl. Zij waren erg enthousiast over mij en ze wisten me uiteindelijk over te halen, ik dacht: waarom ook niet?”

Omroep MAX

Haar medekandidaten vonden Anneke’s kamers zeer compleet.

Één gezellige boel
Hoewel het eerst even spannend was toen de hele crew om acht uur ’s ochtends op de stoep stond, vond Anneke de opnameperiode erg geslaagd. Ze vertelt: “Ik moet zeggen dat het één gezellige boel was met de andere bed & breakfast-eigenaren. Er was een goede klik tussen ons.”

“Het is natuurlijk anders dan bij gewone gasten, er staat wat meer druk op je vanwege het feit dat de hele cameraploeg met je meekijkt. Maar ik had het idee dat de andere deelnemers mijn bed en breakfast zeer compleet vonden. De B&B ligt natuurlijk ontzettend dicht bij zee en ze vonden de kamers met elk hun eigen badkamer ruim en compleet, hoorde ik grotendeels. En het ontbijt vonden ze geweldig!”

Ontbijt

Anneke krijgt veel complimenten van haar gasten over het uitgebreide ontbijt. “Ik leg altijd een paar plastic zakjes neer, zodat de gasten ook een lunchpakketje kunnen maken”.

Gewoon zijn wie je bent
Op de vraag wat ze geleerd heeft van haar deelname antwoord Anneke resoluut: “Altijd bij jezelf blijven, dan komt alles goed”. Ze vertelt verder: “Je gaat je van alles in je hoofd halen met zo’n camera op je gericht, maar op een gegeven moment heb ik dat losgelaten. Ik moet gewoon zijn wie ik ben en dat heb ik toen ook gedaan”.

Daarnaast heeft Anneke geleerd om niet bang te zijn voor een uitdaging, dat blijkt wel uit haar deelname aan het programma: “Ik heb er totaal geen spijt van. Het is een ervaring die je maar één keer in je leven opdoet. Hoewel ik eerst dus twijfelde over mijn deelname, kan ik nu zeggen dat ik me vereerd voelde om mee te mogen doen aan het programma!”

Anneke’s B&B aan de Kust is op vrijdag 28 februari te zien in de eerste aflevering van de tv-serie Bed & Breakfast. De serie wordt om 21.30 uur uitgezonden op Nederland 1 bij Omroep MAX.

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

2 Reacties

  • Beste Anneke en Herman, het was keileuk om jullie op gisteren op teevee tegen te komen, en ook een mooie reclame en dan weet je ook meteen waar je het allemaal voor doet toch ? Ga zo door !
    Groetjes, fam.van der Heijden uit Eindhoven.

  • Hallo Herman,
    Jij hebt toch bij Delem gewerkt, of niet? Zit je daar veel leuker, zo vlak bij de kust!
    Vriendelijke groet,
    Sylvia IJsselmuiden

Laat een reactie achter