Televisie

Interview met B&B de Kunstkamer: deelnemer Bed en Breakfast Omroep MAX

Deelnemer Omroep MAX

Natascha Rieter van B&B de Kunstkamer is één van de deelnemers in de laatste aflevering van Bed & Breakfast. Foto: Omroep MAX

In de laatste aflevering van Bed en Breakfast zien we hoe Natascha Rieter van B&B de Kunstkamer zich inzet om de titel van ‘Beste B&B’ te bemachtigen. Deze kunstzinnige dame sprak met Bedandbreakfast.nl over haar deelname aan het programma van Omroep MAX.

bed and breakfast Limburg

B&B de Kunstkamer is gevestigd in een traditionele Zuid-Limburgs vakwerkboerderij.

Kunstzinnige bed en breakfast
Natascha Rieter runt sinds drie jaar B&B de Kunstkamer in het Limburgse Margraten. Zoals de naam al doet vermoeden staan haar gastenkamers vol met kunst. Deze bijzondere B&B was het productieteam van Bed & Breakfast dan ook niet ontgaan. Natascha vertelt: “Ze hebben mij spontaan gevraagd omdat ze de inrichting van mijn kamers en de omgeving heel bijzonder vonden, dat hoor ik ook vaak van mijn gasten. Ik ben zelf keramiste en mijn hele huis staat vol met keramiek en kunst, daar zijn ze dan enthousiast over. Vanwege de persoonlijk sfeer en doordat de gastenkamers binnenshuis zijn, voelen gasten zich heel snel thuis.”

Omroep MAX

Bij mooi weer kun je in de tuin genieten van Natascha’s ontbijt. Daarbij maakt ze zoveel mogelijk gebruik van streekproducten.

Leerzame B&B-ervaring
Natascha heeft meegedaan aan ‘Bed & Breakfast’ om reclame te maken voor haar bed en breakfast, maar ook om ervan te leren. Ze vertelt: “Als B&B-houder bewandel je een tamelijk eenzame weg. Met dit programma heb je wat vergelijkingsmateriaal, dat vind ik positief. Bed and Breakfast-eigenaren leveren toch andere kritiek dan gewone gasten en dat is heel leerzaam. Zo heb ik slotjes op kasten in de gastenkamer laten maken waarin privéspullen zitten”.

Bed & Breakfast

Overnacht tussen kunst en keramiek in de Turquoise Kunstkamer.

Intensieve periode
Zes dagen doorbrengen met twee B&B-koppels én een cameraploeg van zeven man… Natascha vond de opnames heel intensief, ze blikt terug: “Het was veel, maar onderling heerste er een hele goede sfeer. Ik weet niet precies wat mijn medekandidaten van mijn bed and breakfast vonden aangezien de interviews op gesloten kamers plaatsvonden, maar ze waren enthousiast en positief”.

B&B de Kunstkamer is op vrijdag 11 april te zien in de laatste aflevering van de tv-serie Bed & Breakfast. De serie wordt om 21.30 uur uitgezonden op Nederland 1 bij Omroep MAX.

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

3 Reacties

Laat een reactie achter