Televisie

Interview met B&B Museum Lammert Boerma uit tv-serie Bed & Breakfast

kunst

Janke & Lammert van Bed en Breakfast Museum Lammert Boerma. Foto: Kel Annevelink.

We hebben er even op moeten wachten, maar vrijdag is de vijfde aflevering van Bed & Breakfast op Omroep MAX te zien! Bedandbreakfast.nl sprak met Lammert  en Janke Boerma van B&B Museum Lammert Boerma. Dit kunstzinnige koppel uit het Groningse Borgercompagnie strijdt in de komende aflevering om de titel van beste B&B.

Leven van een kunstenaar
Wie interesse heeft in surrealistische kunst, is bij B&B Museum Lammert Boerma aan het goede adres. ”Door het hele gebouw zijn diverse kunstwerken van ons terug te vinden, je ervaart hier eigenlijk het leven van een kunstenaar”, vertelt Janke. ”Naast het runnen van de bed and breakfast zijn we onder meer druk bezig met groepsrondleidingen, ontvangen van museumbezoekers en onderhoud van het pand. We hebben hierdoor niet vaak de mogelijkheid om samen op vakantie te gaan. De opnames waren dan ook een feest om mee te maken, we hadden het niet willen missen”.

Fietsen groningen

De B&B staat toepasselijk op een schilderachtige locatie!

Weer even achttien
Een complete cameraploeg, crew en andere B&B-eigenaren over de vloer. Veel deelnemende koppels uit de serie ervaren de opnames als spannend, Lammert en Janke beamen dit: ”Het was best spannend om te zien wie er uiteindelijk voor onze deur zouden staan. Uiteindelijk was het een geweldige ervaring en een gezellig samenzijn. We hebben veel leuke dingen gedaan en voelden ons weer even achttien”.

Wandelen groningen

Overnachten in Art deco stijl.

Meer kunst en beleving rondom de B&B
Uiteraard valt er rond deze museale bed en breakfast nog meer te beleven. Zo ligt de stad Groningen op 15 autominuten afstand, een bezoek aan het Veenkoloniaal museum is binnen handbereik en het Groninger Landschap is ideaal voor wandel- en fietstochten. Bovendien lieten Janke en Lammert hun medekandidaten op bijzondere wijze kennismaken met de omgeving: ”De rit op oldtimer-bromfietsen die wij hadden georganiseerd werd zeer gewaardeerd. Ook vonden de stellen hun verblijf bij ons zeer verrassend. Een stel heeft zelfs aangegeven dat het zo goed was bevallen, dat zij nog een keer terug willen komen met hun kinderen”.

B&B Museum Boerma is op vrijdag 29 maart te zien in aflevering 5 van de tv-serie Bed & Breakfast. De serie wordt om 21.30 uur uitgezonden op Nederland 1 bij Omroep MAX.

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

Laat een reactie achter