Inspirerende Bestemmingen

Reisinspiratie voor de Zomervakantie 2020

Bedandbreakfast.nl; Reisinspiratie voor de Zomervakantie 2020

Had je in de zomervakantie 2020 een verre reis gepland, maar gaat deze niet door vanwege de corona restricties in het buitenland? Natuurlijk is dat balen, maar zie het ook als een mooie kans om kennis te maken met Nederland als vakantieland. Bekijk snel onze tips!

Zomervakantie 2020 in Drenthe

Denk je aan safari, dan denk je aan Afrika. Toch kun je ook in Drenthe de big five spotten tijdens de zomervakantie 2020. Weliswaar met een Drents tintje, maar dat maakt de zoektocht niet minder leuk. Pak de fiets en ga op zoek naar de Drents Big Vief: het Drents Heideschaap, de Nederlandse Landgeit, de Groninger Blaarkop, de Drents Hoen en de Bonte Bentheimer. Liever een roadtrip à la Route 66? Verken dan per auto de Hunebed Highway, die je langs verschillende hunebedden voert.

Bed and Breakfast Drenthe

Strandvakantie Nederland

Bij een strandvakantie denk je waarschijnlijk niet automatisch aan Nederland, maar daar kan zomaar eens verandering in komen. Verblijf in de zomervakantie 2020 bij een B&B aan de kust, waar je volop geniet van de zee, het strand en de typische B&B-gastvrijheid. Bovendien worden de Hollandse zomers steeds warmer, waardoor een strandvakantie naar het buitenland niet per se aantrekkelijker hoeft te zijn. Reserveer snel je verblijf in de leukste badplaatsen:

Stedentrip in eigen land

Nu de restaurants, terrassen, winkels en musea weer geopend zijn, is een stedentrip in eigen land helemaal geen gek idee. Tenslotte wordt er overal rekening gehouden met de anderhalve-meter-samenleving, en dat is wel zo prettig tijdens de zomervakantie 2020. Ook fijn: doordat er bijna geen buitenlandse toeristen zijn, is er meer ruimte in de steden. Vul je zomergarderobe aan, bewonder monumentale panden, vaar met een bootje door de grachten of strijk lekker neer op een terrasje.

Viva la Veluwe

Ben je voor de zomervakantie 2020 op zoek naar de ideale mix van bos, heide, water en sfeervolle plaatsen om te overnachten? Ga dan op ontdekkingsreis door de Veluwe. Uiteraard mag een wandeling of fietstocht door de bekende nationale parken niet ontbreken, evenals een bezoek aan het Kröller-Müller Museum. Maar denk bijvoorbeeld ook aan een bezoek aan de paleistuinen van Paleis Het Loo, of een stadstour door historische Hanzesteden als Elburg en Harderwijk.

B&B’s met Contactvrij Verblijf

Vanwege de kleinschaligheid die B&B’s bieden, zijn deze accommodaties extra geliefd voor de zomervakantie 2020. Wil je zeker zijn van een vakantieadres dat voldoet aan de richtlijnen van het RIVM en tegelijkertijd voldoende privacy biedt? Kies dan voor een Contactvrij Verblijf; bij deze B&B’s wordt het contact beperkt, maar de gastvrijheid blijft. Je kunt ze herkennen aan het groene label op de presentatiepagina. Laat je verrassen door het complete aanbod en reserveer snel je favoriet!

Deel dit artikel:

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

3 Reacties

  • Beste Josjah,

    Bedankt voor de vermelding van de Drents Big Vief! Ga je de safari zelf ook fietsen deze zomer vakantie? 🙂

    Groetjes,
    Rosa (ontwerpster van de Big Vief)

    • Beste Rosa,

      Leuk dat je reageert! Vorige maand heb ik een bezoek gebracht aan de Drentsche Aa en dat smaakt naar meer; de fietssafari van de Drents Big Vief staat dus zeker op mijn lijstje. De fietstocht langs de Drentsche Aa voerde ons overigens langs de schaapskooi in Balloo en over het Ballooërveld, dus het Drents Heideschaap kan ik alvast van het Big Vief lijstje afstrepen 😉

      • Wat leuk om te horen, Josjah! De Drentse Aa en de schaapskooi in Balloo zijn prachtig. Heb je de kudde ook over het Ballooërveld zien struinen? Een bezoekje aan de wolwinkel van de Herders van Balloo is ook zeker de moeite waard (als je die nog niet bezocht had).

        Hopelijk hoor ik snel van je! Lijkt me heel leuk als je op safari gaat.

        Groetjes!

Laat een reactie achter