Geclassificeerde B&B

Uitslag Beste Bed en Breakfast van Nederland 2015: overzicht van de winnaars

B&B verkiezing
Bed & Breakfast Tala Lodge is de winnaar van “Het Beste Bed en Breakfast van Nederland 2015”. Kenmerkend voor deze schitterende accommodatie zijn de luxe faciliteiten, gesetteld in een sfeervolle ambiance. Naast deze winnaar uit de top-klasse met 5 tulpen, zijn er ook onderscheidingen voor B&B’s uit de overige categorieën. Bedandbreakfast.nl stelt alle bekroonde B&B’s van 2015 graag aan je voor.

De drie genomineerde B&B’s uit de hoogste kwaliteitsklasse met vijf tulpen zijn allemaal bijzonder op hun eigen manier, maar de eretitel kan slechts naar één bed and breakfast uitgaan. Dankzij de hoge puntenscore bij de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie én een gemiddeld reviewcijfer van een 9,7, is B&B Tala Lodge in het Friese Ravenswoud uitgeroepen tot Beste Bed en Breakfast van Nederland 2015!

Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie
Plaats 2 en 3 in de 5-tulpencategorie
Op de tweede plaats in de hoogste kwaliteitscategorie is geëindigd: B&B Life is Good uit het Brabantse Heeswijk-Dinther. Deze accommodatie staat vol met wellness-faciliteiten en is gesitueerd op een eeuwenoud boerenerf. De derde plaats gaat naar Bed and Breakfast Carpe Diem in Oirschot, die vorig jaar als beste B&B uit de bus kwam. In dit Brabantse landhuis staan luxe en verwennerij centraal.

Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie
Einduitslag kwaliteitsklasse met 4 tulpen
In de 4-tulpencategorie heeft B&B The Black Horse in Ureterp de eerste plaats behaald, op deze Friese B&B-boerderij zijn paarden ook van harte welkom. De tweede plaats gaat naar B&B De Paasloërhof in Paasloo, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen in het nabij gelegen Nationaal Park Weerribben-Wieden. De derde plaats gaat naar Rietveld Cottage in Hazerswoude-Dorp, dat gelegen is op een klein weelderig eilandje in een rustig watergebied.

Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie
Winnaars 3-tulpencategorie
Bed in de Betuwe in het Gelderse Hemmen is uitgeroepen tot winnaar in de kwaliteitscategorie met drie tulpen; bij deze B&B kom je zeker tot rust in de kamers met hun Scandinavische uitstraling. Op de tweede plek staat Bed & Breakfast De Boksloot in Ravenswoud, waar gasten een schitterend uitzicht hebben over landerijen en de Compagnonsbossen. De derde plaats is voor Bed en Breakfast Tulpen & Zo in Julianadorp, bij deze B&B slaap je in oude stolpboerderij tussen de bloembollenvelden.

Nederlandse Bed & Breakfast ClassificatieKwaliteitscategorie met 2 tulpen
In de 2-tulpencategorie gaat de eerste plaats naar Hotel California in Wichmond, waar gasten de volledige beschikking hebben over een vrijstaand huisje in de Achterhoek. B&B De Tuinkamer in ‘s Gravenzande staat op de tweede plaats, deze bed en breakfast met kookstudio ligt vlakbij het strand en de duinen. Op de derde plaats is Bed and Breakfast Lots4u uit Culemborg geëindigd, waar je heerlijk kunt wandelen door de Betuwe.

Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie
Uitslag kwaliteitsklasse met 1 tulp
De eerste plaats in de kwaliteitscategorie met één tulp is voor B&B Passage in Driebergen; deze knusse bed en breakfast beschikt onder meer over een sauna en een flinke tuin waar het heerlijk toeven is. Motorschip Elisabeth in Leeuwarden staat op de tweede plaats, in dit sfeervol verbouwde schip zijn diverse kunstwerken van de eigenaar te bewonderen. Op de derde plek is B&B De Vlinder geëindigd, deze B&B ligt op steenworp afstand van de leukste trekpleisters van Nijmegen.

Boek een B&B met tulpen
Heb je zin om te overnachten in één van de beste B&B’s van 2015 of wil je meer tulpen-B&B’s bekijken? Op Bedandbreakfastclassificatie.nl staan alle officieel geclassificeerde bed & breakfasts die Nederland rijk is. Kies uit de verschillende tulpencategorieën jouw ideale accommodatie, zodat je zeker bent van gecontroleerde kwaliteit. Je boekt direct bij de eigenaar, zonder reserveringskosten! Bekijk het volledige aanbod>>

Over de auteur

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland ontwikkelt en beheert de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dit systeem heeft als doel om de kwaliteit van B&B’s te bevorderen en classificeert accommodaties op basis van objectieve normen zoals veiligheid, comfort en hygiëne. Alle geclassificeerde B&B's zijn in het bezit van een kwaliteitskeurmerk, waarbij de mate van comfort en luxe wordt aangeduid met één tot en met vijf tulpen.

Hanny Arens
Voorzitter Stichting Bed & Breakfast Nederland

1 reactie

  • Volgende keer staan gaan wij er voor om de beste B&B van Nederland te worden.Maar dan vanwege de eenvoud.
    Maar des al niettemin toch super mooi.Groet H.z.

Laat een reactie achter