Bed & Breakfast Europe verhuist naar Eindhoven


Eindhoven, 24 oktober 2011 – Bed & Breakfast Europe (BBE) verhuist eind 2011 naar een nieuw kantoorpand: het voormalige Luchthavengebouw Welschap in Eindhoven. BBE zal het pand deels inrichten als kantoorruimte voor het beheer van de websites Bedandbreakfast.nl en Bedandbreakfast.eu. Daarnaast wil BBE een deel openstellen voor publiek.

In de zomer van 2011 heeft BBE zich ingeschreven voor de openbare verkoopprocedure van het voormalige Luchthavengebouw Welschap, samen met een aantal aantal andere partijen. In september heeft de gemeente Eindhoven het pand gegund aan BBE. De koopprijs blijft vertrouwelijk.

Openbare expositieruimte
“We zijn er trots op de nieuwe eigenaar te zijn van dit karakteristieke gebouw, dat onlosmakelijk deel uitmaakt van de Eindhovense historie. Het pand biedt BBE alle ruimte voor verdere groei. We weten dat veel mensen uit Eindhoven en omgeving een band hebben met het gebouw. BBE wil daarom een deel van de benedenverdieping openstellen voor publiek. Daarbij denken we aan een multifunctionele expositieruimte waarin authenticiteit en hedendaags design elkaar ontmoeten. De komende maanden maken we hiervoor de plannen in samenwerking met mogelijke geïnteresseerde partijen”, aldus Hanny Hoedemaker, oprichter en eigenaar van BBE.

Succesvol bedrijf
In 1999 startte Hoedemaker het bedrijf Bed & Breakfast Nederland (BBN) en de website www.bedandbreakfast.nl. Sindsdien is de website alleen maar gegroeid, gedreven door het grote succes van de B&B-branche en de opkomst van internet. Het beheer werd de afgelopen zes jaar verricht door een team vanuit een kantoor in Eindhoven. In 2009 werd onder de vlag van BBE de eveneens succesvolle Europese website www.bedandbreakfast.eu gestart. Inmiddels staan op deze website bijna 45.000 B&B’s in Europa en dat aantal groeit nog dagelijks.

Het voormalige luchthavengebouw Welschap is een markant gebouw, gelegen in de Eindhovense nieuwbouwwijk Meerhoven. Het rijksmonument werd geopend in 1935 en is ontworpen door architect Dirk Roosenburg. Het pand fungeerde tot 1984 als luchthavengebouw voor het toenmalige vliegveld Welschap.

Over Bed & Breakfast Europe B.V.
Bed & Breakfast Europe B.V. (BBE) is een Nederlandse onderneming met als belangrijkste doel de promotie van bed & breakfast-accommodaties in Nederland en Europa. Dat gebeurt in de vorm van twee bedrijfsactiviteiten: Bed & Breakfast Nederland (BBN) met de website www.bedandbreakfast.nl en Bed & Breakfast Europe (BBE) met de website www.bedandbreakfast.eu. Andere promotiemiddelen zijn beurzen, seminars en het populaire boek ‘Bed & Breakfast in Nederland’. BBE heeft een enthousiast team van tien mensen.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.