Privacy & Cookies

Hier vind je een uitleg over het gebruik van cookies op onze website, hoe we met je persoonlijke gegevens omgaan en deze beschermen.

Privacy

Persoonlijke gegevens

Door het gebruiken van onze website laat je bepaalde gegevens bij ons achter. Dit kunnen persoonsgegevens zijn. Persoonsgegevens kun je zowel op actieve als passieve wijze verstrekken. Bij actief verstrekte gegevens gaat het om de gegevens die je zelf op de website invult of bijvoorbeeld per e-mail aan ons stuurt. Daarnaast kunnen op de website automatisch gegevens worden opgeslagen (zoals je IP-adres), soms zonder dat je je daarvan bewust bent. In dat geval gaat het om passief verstrekte gegevens. Bed & Breakfast Europe (BBE) waardeert het vertrouwen dat je in haar stelt en zal alles in het werk stellen om je persoonlijke informatie te beschermen. BBE respecteert je privacy en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je ons verschaft altijd vertrouwelijk en met de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt behandeld en beveiligd. BBE houdt zich in alle gevallen, ook ten aanzien van haar dienstverlenende activiteiten buiten Europa, aan de eisen van de Wet bescherming persoonsgegevens. Conform de Wet bescherming persoonsgegevens is de verwerking van persoonsgegevens aangemeld bij het College bescherming persoonsgegevens, gevestigd te Den Haag, onder nummer m1349441. De verantwoordelijke voor de gegevensverwerking is Bed & Breakfast Europe B.V., Zandkasteel 43, 5658 BE, Eindhoven (Nederland).

Verwerking van persoonsgegevens

In het kader van haar dienstverlening, wanneer je informatie aanvraagt of anderszins contact hebt met BBE, legt BBE persoonlijke gegevens van jou vast. BBE gebruikt deze gegevens voor het toesturen van de op jouw verzoek aangevraagde informatie en het leveren van de diensten. Wanneer je een reserveringsaanvraagformulier op de website hebt ingevuld worden je gegevens verstrekt aan de betreffende B&B. Tevens worden zij éénmalig gebruikt om je per e-mail een reviewformulier toe te sturen. Daarnaast gebruikt BBE je persoonsgegevens om haar dienstverlening te verbeteren en om je op de hoogte te houden van (nieuwe) producten en diensten van BBE. Indien je een review instuurt zal BBE deze op de website plaatsen bij de betreffende B&B. Hierbij verschijnt je naam en woonplaats, tenzij je hebt aangegeven dit niet te willen. Deze informatie is voor derden, inclusief zoekmachines, te vinden en te gebruiken zonder dat BBE daar invloed op kan uitoefenen. BBE gebruikt je gegevens om je op de hoogte te stellen van siteverbeteringen, speciale aanbiedingen en acties. Hierbij tracht BBE rekening te houden met je voorkeuren. Indien je geen aanbiedingen of informatie wilt ontvangen, dan kunt je je toestemming voor het gebruik van je e-mail adres intrekken of je gegevens laten blokkeren door een kaartje te sturen naar Bed & Breakfast Europe B.V., Zandkasteel 43, 5658 BE, Eindhoven of een email naar info@bedandbreakfast.eu.

E-mail

Als je een contactformulier invult op de website of ons een e-mail stuurt, dan worden de gegevens die je ons toestuurt bewaard zolang als naar de aard van het formulier of de inhoud van je e-mail nodig is voor de volledige beantwoording en afhandeling daarvan. Wij bieden een nieuwsbrief waarmee wij geïnteresseerden willen informeren over onze producten, diensten en aanverwante zaken. Je e-mailadres wordt alleen met jouw expliciete toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees.

Clickgedrag

Op de website van BBE worden middels een tool van Alexa algemene en niet tot persoonsgegevens herleidbare gegevens bijgehouden, zoals de meest gevraagde pagina's. Het doel hiervan is om de inrichting van de website te optimaliseren. Ook kunnen deze gegevens worden gebruikt om meer gerichte informatie op de site te zetten. Op deze wijze kan BBE haar dienstverlening aan je verder optimaliseren.

Beveiliging van persoonsgegevens

Wij maken gebruik van strikte veiligheidsprocedures, onder meer om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot persoonsgegevens. Wij maken met name gebruik van beveiligde verbindingen (Secure Sockets Layer of SSL) waarmee alle informatie tussen jou en onze website wordt afgeschermd wanneer je een reservering maakt.

BBE en andere websites

Op de website tref je een aantal links aan naar andere websites. Hoewel deze websites met zorg zijn geselecteerd, kan BBE geen verantwoordelijkheid dragen voor de omgang met jouw persoonsgegevens door deze organisaties. Lees hiervoor de privacy statement, indien aanwezig, van de website die je bezoekt.

Cookies

Wat is een cookie?

Een cookie is een klein databestand dat op de computer van een gebruiker van onze website geplaatst wordt.

Werking van cookies

Er zijn verschillende soorten cookies, die voor verschillende doelen gebruikt worden. Cookies kunnen van elkaar worden onderscheiden op basis van functie, levensduur en het bedrijf door wie ze geplaatst zijn.

BBE en het gebruik van cookies

BBE biedt een zeer uitgebreide en gebruikersvriendelijke website, die automatisch aangepast wordt naar de wensen en voorkeuren van de gebruikers. Om dit mogelijk te maken, wordt door BBE gebruik gemaakt van 4 types cookies:

  1. Technische cookies: BBE gebruikt technische cookies voor het tonen en correct functioneren van de website, het aanmaken van je account, om je te laten inloggen en voor het beheren van je reserveringen. Deze technische cookies zijn uitsluitend nodig om onze website goed te laten werken.
  2. Functionele cookies: Ook wordt er gebruik gemaakt van functionele cookies. Deze onthouden je voorkeuren en helpen je om de website zo effectief en efficiënt mogelijk te gebruiken. Bijvoorbeeld door de taal van je voorkeur te onthouden, evenals je zoekopdrachten en de door jou bekeken bed & breakfasts. Deze functionele cookies zijn niet strikt noodzakelijk voor het functioneren van de website, maar maken het je als gebruiker veel gemakkelijker en stellen je in staat om het beste uit de website te halen.
  3. Analytische cookies worden gebruikt voor het verkrijgen van inzicht in het gebruik van de website. Zo komt BBE te weten wat wél en wat niet werkt, hoe BBE de website kan verbeteren en optimaliseren, om zo uiteindelijk altijd interessant en relevant te blijven voor de gebruikers. Daarvoor worden onder andere de volgende gegevens verzameld: bezochte webpagina's, pagina vanwaar doorverwezen werd naar de website van BBE, laatste pagina die werd bekeken tijdens een bezoek aan de website, platformtype, datum, tijd en details als het aantal (muis)klikken op de webpagina's, de muisbewegingen, scrolling en de (zoek)termen die je gebruikt en de tekst die je typt bij het gebruiken van onze website. Deze informatie wordt anoniem gemaakt, en dan pas gebruikt, want het is alleen voor statistische doeleinden.
  4. De commerciële cookies, tenslotte, worden gebruikt om advertenties van BBE te tonen wanneer je andere websites bezoekt (zgn. retargeting), mogelijk gebaseerd op de bestemmingen waarnaar je hebt gezocht of de accommodaties die je bekeken hebt. Deze cookies worden gewoonlijk geplaatst door betrouwbare derden. Zo plaatst Google de DoubleClick Dart Cookie om advertenties te tonen die aansluiten bij je interesses. De DoubleClick-cookie slaat je browsegegevens op en maakt deze informatie inzichtelijk voor externe leveranciers. DoubleClick-cookies bevatten geen persoonlijk identificeerbare informatie. Er worden dus geen persoonlijke gegevens zoals naam, adres, banknummers bijgehouden. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie, alsook het specifieke privacybeleid van Google Analytics. Met behulp van de advertentie-instellingen kun je je afmelden voor Google Analytics display-advertenties of het Google Display Netwerk aan je eigen voorkeuren aanpassen.

Hoe lang blijven cookies actief?

BBE gebruikt verschillende types cookies, elk met een eigen levensduur. De maximale levensduur die we voor een aantal van de cookies hebben ingesteld is 5 jaar. Alle cookies kunnen op ieder gewenst moment van de browser verwijderd worden. Je kunt de BBE cookies in je browserinstellingen vinden.

Samenwerking met derden

BBE maakt gebruik van de diensten van betrouwbare en erkende online reclame- en marketingbedrijven. Om dit mogelijk te maken, dienen deze bedrijven cookies te plaatsen. De providers waar BBE mee werkt, streven naar het opbouwen van consumentenbewustzijn en het vastleggen van standaarden op het gebied van verantwoord ondernemen en databeheer. De meeste van deze bedrijven zijn lid van het Network Advertising Initiative (NAI) en/of het Interactive Advertising Bureau (IAB). De leden van NAI en IAB zijn gehouden aan industriële standaarden en gedragscodes. De NAI- en IAB-leden bieden een algemene opt-out mogelijkheid voor de door commerciële cookies gegenereerde advertenties. Op de websites vanwww.networkadvertising.org en www.youronlinechoices.com vind je de namen van de NAI-leden die commerciële cookies op je computer geplaatst hebben. Als je geen advertenties meer wilt zien die worden gegenereerd door commerciële cookies van NAI- en IAB-leden, kun je dat doen door de betreffende bedrijven op bovengenoemde websites aan te vinken.

Toegang tot BBE cookie data

Alleen BBE heeft toegang tot de BBE cookie data. Maar het is mogelijk dat BBE af en toe gebruik maakt van de diensten van derden voor marketinganalyse en kwaliteitsverbetering. Deze externe dienstverleners kunnen toegang hebben tot de cookies die door derden geplaatst zijn. BBE maakt alleen voor de eigen website een statistische analyse van het gedrag van alle gebruikers, BBE volgt niet wat je doet online. Mogelijkerwijze zie je advertenties van BBE op andere websites (zgn. retargeting), gebaseerd op je bezoekersgeschiedenis op onze website. Deze informatie is anoniem. BBE volgt je niet op andere websites dan die van BBE.

Cookie-voorkeur beheren

Met behulp van je browserinstellingen (in bijv. Internet Explorer, Safari, Firefox of Chrome) kun je aangeven welke cookies je accepteert en welke niet. Het hangt van het type browser af waar je deze instellingen kunt vinden. Met behulp van de 'Help'-functie van je browser kun je hier eenvoudig achter komen.

Let op: als je aangeeft sommige cookies niet te accepteren, kan het gebeuren dat je sommige functies van de website niet meer kunt gebruiken. Het is ook goed om te weten dat een opt-out bij een advertentienetwerk niet betekent dat je nooit meer advertenties te zien krijgt of deel uitmaakt van marketinganalyse. Opting-out wil simpelweg zeggen dat je van het netwerk dat je geblokkeerd hebt, niet langer op maat gemaakte advertenties zult ontvangen.

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen over het privacy beleid van BBE, dan kun je deze schriftelijk stellen aan: Bed & Breakfast Europe B.V., Zandkasteel 43, 5658 BE, Eindhoven of stuur een e-mail naar info@bedandbreakfast.eu.

Wijzigingen in deze verklaring

Wij hebben te allen tijde het recht om de manier waarop wij cookies gebruiken en persoonlijke gegevens en andere informatie verzamelen, versturen en verwerken, te wijzigen indien wij dat nodig achten. Deze Privacyverklaring kan derhalve nu en dan aangepast worden aan de nieuwste wijzigingen.

Laatste wijziging: 14-11-2014