Bed & breakfast Hamshorst wint award Beste B&B van Nederland 2012


EINDHOVEN, 25-9-2012 – Bed & Breakfast Hamshorst in De Lutte in Overijssel is dinsdag 25 september uitgeroepen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland 2012. De winnaar behaalde dit jaar de meeste punten in het Nederlandse classificatiesysteem voor bed & breakfasts en scoorde daarnaast uitmuntende gastenreviews. De jaarlijkse verkiezing van het Beste Bed & Breakfast van Nederland is een initiatief van Stichting Bed & Breakfast Nederland in samenwerking met Bedandbreakfast.nl.

Bed & Breakfast Hamshorst is gevestigd in een energie- en CO2-neutraal houten gebouw, verscholen in het Twentse coulisselandschap. “De eigenaren koppelen luxe zoals een Finse buitensauna en een jacuzzi aan een uitstekende gastvrijheid. Gasten roemen de Scandinavische sfeer, het warme onthaal en het uitgebreide ontbijt. Niet voor niets scoort de Hamshorst in de reviews op www.bedandbreakfast.nl gemiddeld een 9,4″, zegt Hanny Hoedemaker, voorzitter van Stichting Bed & Breakfast Nederland.

Tweede en derde plaats
B&B Hamshorst wint in de categorie van B&B’s met 5 tulpen: de hoogste kwaliteitscategorie van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Op de tweede plaats in deze categorie staat het luxueuze bed & breakfast Résidence La Vie en Rose in het Limburgse dorp Lottum, vorig jaar verkozen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland. Op de derde plaats is geëindigd het sfeervolle appartement B&B Buinerstee in het Drentse plaatsje Buinerveen.

Winnaars 1 t/m 4 tulpen
Ook in de kwaliteitscategorieën van 1 tot en met 4 tulpen zijn dinsdag de beste B&B’s van Nederland bekendgemaakt. Dit zijn de winnaars:

Categorie Naam B&B Plaats Provincie
5 tulpen 1. Hamshorst De Lutte Overijssel
2. Résidence La Vie en Rose Lottum Limburg
3. B&B Buinerstee Buinerveen Drenthe
4 tulpen 1. B&B De Paasloërhof Paasloo Overijssel
2. De Wroeter Epe Gelderland
3. Landhuis De Leijen Hensbroek Noord-Holland
3 tulpen 1. B&B Landleven Hellevoetsluis Zuid-Holland
2. Beijersland Gendt Gelderland
3. Amica Bed and Breakfast Zonnemaire Zeeland
2 tulpen 1. De Appelgaard Culemborg Gelderland
2. B&B Onder de Toren Enkhuizen Noord-Holland
3. Bed & Breakfast Mandersloot Maasbergen Utrecht
1 tulp 1. Allekes-inn Berlicum Noord-Brabant
2. Meursside Delft Zuid-Holland
3. Motorschip Elisabeth Leeuwarden Friesland


Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie

De jaarlijkse verkiezing van het Beste Bed & Breakfast van Nederland is een initiatief van Stichting Bed & Breakfast Nederland, uitvoerder van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. B&B’s die bij dit classificatiesysteem zijn aangesloten, worden bezocht door mystery guests en beoordeeld op aspecten zoals faciliteiten, veiligheid en hygiëne. De kwaliteit wordt weergegeven door middel van 1 tot en met 5 tulpen. De accommodatie die de beste classificatiescore behaalt en daarnaast goede reviews heeft op Bedandbreakfast.nl, mag zich een jaar lang Beste Bed & Breakfast van Nederland noemen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.