Beste Bed & Breakfast van Nederland 2013 in Utrecht, Overijssel of Drenthe


EINDHOVEN, 22-05-2013 – Drie B&B’s in Utrecht, Drenthe en Overijssel zijn genomineerd voor de titel van ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland 2013’. Stichting Bed & Breakfast Nederland maakt de winnaar op 18 juni 2013 bekend. De beste B&B wordt ieder jaar uitgeroepen onder de accommodaties met 5 tulpen, het hoogste kwaliteitsniveau voor B&B’s.

Bed & Breakfast De Hamshorst in het Overijsselse dorp De Lutte is vorig jaar bekroond tot Beste Bed & Breakfast van Nederland en maakt nu voor de tweede keer kans op deze titel. Ook B&B Buinerstee in het Drentse dorp Buinerveen is voor de tweede keer genomineerd. Nieuwe naam is Bed & Breakfast Het HooiHuys in het Utrechtse Woerden.

Hoogste kwaliteitsklasse
In Nederland zijn er momenteel bijna zeventig B&B’s met een classificatie van vijf tulpen. “Een bed & breakfast met vijf tulpen is van uitzonderlijk niveau. Voorzieningen en service zijn tot in de puntjes verzorgd en als gast ontbreekt het u aan niets”, verklaart Hanny Hoedemaker, voorzitter van Stichting Bed & Breakfast Nederland. De B&B die binnen deze groep de hoogste classificatiescore en beste gastenbeoordelingen op Bedandbreakfast.nl heeft, wint de award.

Ook in de categorieën van 1 t/m 4 tulpen worden de beste B&B’s bekendgemaakt. Dit zijn alle genomineerden:

Categorie Naam B&B Plaats Provincie
5 tulpen Hamshorst De Lutte Overijssel
Het HooiHuys Woerden Utrecht
B&B Buinerstee Buinerveen Drenthe
4 tulpen Landhuis De Leijen Hensbroek Noord-Holland
Erfgoedlogies Den Heijkant Moergestel Noord-Brabant
B&B De Paasloërhof Paasloo Overijssel
3 tulpen De Lochterhof Terblijt Limburg
Boertel B&B De Martiene Plats Merselo Limburg
B&B Landleven Hellevoetsluis Zuid-Holland
2 tulpen B&B Onder de Toren Enkhuizen Noord-Holland
De Appelgaard Culemborg Gelderland
De Tuinkamer ‘s-Gravenzande Zuid-Holland
1 tulp Motorschip Elisabeth Leeuwarden Friesland
Meursside Delft Zuid-Holland
Livada Oldeberkoop Friesland


Over de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie

De Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie maakt de kwaliteit van bed & breakfasts inzichtelijk. Aangesloten B&B’s worden beoordeeld op kwaliteiten als veiligheid, comfort en hygiëne. Na controle door een mystery guest krijgen de accommodaties 1 tot en met 5 tulpen toegekend. Het classificatiesysteem wordt ontwikkeld en uitgevoerd door Stichting Bed & Breakfast Nederland. Ieder jaar maakt de stichting in de vijf tulpencategorieën de beste B&B’s bekend. De winnaar wordt bepaald op basis van objectieve classificatienormen en gastenbeoordelingen op Bedandbreakfast.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.