Inspirerende Bestemmingen

Voel je vrij: bed en breakfast in Drenthe

Boswandeling

Drenthe staat bekend om haar hunebedden, maar er is hier nog veel meer te beleven!

Heb je behoeft aan rust, ruimte en een optimaal gevoel van vrijheid? Dan is Drenthe the place to be; geniet ongestoord van de Drentse natuur met haar imposante hunebedden en verveel jezelf geen moment.

hertjes bij bed breakfast Op de Knolle

Bij Op De Knolle Bed & Breakfast hoef je niet eens de deur uit om te kunnen genieten van de natuur.

Bed en breakfast in Drenthe
Drenthe is bij uitstek een provincie voor mooie fietstochten en avontuurlijke wandelingen in diverse natuurgebieden. Vanuit B&B Marsepien ben je zo in Nationaal Park Dwingelerveld, hier struin je over de heidevelden en langs vennetjes. De schaapskuddes, koeien en Schotse Hooglanders maken het plaatje compleet en zorgen voor dat ideale vakantiegevoel. Rust en ruimte vind je ook in Nationaal Park Drents-Friese Wold, blijf dan overnachten bij Op De Knolle Bed & Breakfast. Of kies voor B&B De Dobbe aan Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa. Ook leuk: een trektocht door alle drie de parken waarbij je verschillende B&B’s aandoet. Word overdag één met de natuur en geniet ’s avonds van het comfort in een knusse bed and breakfast.

Monumentale B&B

Overnacht in Assen in dit monumentale pand en voel je koning, keizer of admiraal.

Evenementen in Drenthe
Het landelijke karakter van Drenthe in combinatie met (nostalgische) evenementen is een goede match. In Zuidlaren wordt iedere derde dinsdag in oktober de Zuidlaardermarkt gehouden. Dit is van oorsprong een paardenmarkt die jaarlijks door rond de 150.000 mensen wordt bezocht, een leuke afwisseling met de rustige, natuurlijke fiets- en wandeltochten. Dat geldt ook voor een bezoek aan het Bloemencorso in Eelde, georganiseerd in het eerste weekend van september. Minder landelijk maar minstens zo leuk leuk: TT Assen op het Circuit van Drenthe. Traditioneel wordt de TT Assen gehouden op de laatste zaterdag in juni waarbij alle Grand Prix klassen aan bod komen. Blijf in Assen slapen bij B&B De Gouverneur zodat je ook het driedaagse TT Festival kunt bezoeken.

Ontbijt

Samen ontbijten in B&B De Dobbe en daarna romantisch wandelen langs de Drentsche Aa.

Bed & breakfast in de buurt van Drentse attracties
Naast de diverse evenementen biedt Drenthe genoeg attracties die het hele jaar tot je beschikking staan. Wat denk je van een cultureel uitstapje naar het Kasteel van Coevorden? Met de kinderen breng je een bezoek aan Plopsa Indoor Coevorden, Speelstad Oranje of Dierenpark Emmen. Bovendien zijn in al deze steden sfeervolle B&B’s te vinden zodat je ruim de tijd hebt om te genieten van de attractie, dat klinkt goed toch?

Boxspring

Boek een mooie kamer bij B&B Hoeve de Vredenhof.

Boek een bed en breakfast in Drenthe
Of je nu kiest voor een landelijke B&B in een gemoedelijk dorp of voor een pension in een Drentse stad, je hebt altijd vrijheidskeuze. Kijk, vergelijk en kies op Bedandbreakfast.nl de B&B in Drenthe die bij jou en je vakantiewensen past, zodat je een heerlijke break tegemoet gaat. Je reserveert direct bij de eigenaar en zonder reserveringskosten.

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

Laat een reactie achter