Inspirerende Bestemmingen

Fietsvakanties in Nederland: Mooie routes en B&B’s

Bedandbreakfast.nl; Fietsvakanties in Nederland: Mooie routes en B&B’s

Of het nu gaat om een Rondje IJsselmeer of de Limesroute; tijdens fietsvakanties is er niets fijners om ‘s avonds tot rust te komen bij een gastvrije B&B. Ontdek snel de mooiste fietsroutes in Nederland en trek eropuit met je stalen ros!

Kustroute

De LF Kustroute behoort tot de populairste langeafstand fietsroutes voor fietsvakanties in eigen land. De tocht is zo’n 610 kilometer lang en voert je van Zeeuws-Vlaanderen langs de kust naar het Groningse Bad-Nieuweschans. Onderweg passeer je tal van mooie plekken en bezienswaardigheden, waaronder Neeltje Jans en de geliefde badplaats Bergen aan Zee. Uiteraard kun je regelmatig even bijkomen en genieten van een portie verse vis of een overnachting bij een kleinschalige B&B. Bijvoorbeeld in deze leuke plaatsen:

Limesroute

In de tijden van weleer, liep de noordelijke grens van het Romeinse Rijk dwars door het huidige Nederland. De Limes, zoals deze oude landsgrens wordt genoemd, staat sinds 2021 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hoewel de Romeinse Limes grotendeels verborgen ligt onder de grond, passeer je tijdens je fietsvakantie wel een aantal unieke locaties. Denk bijvoorbeeld aan Fort Matilo in Leiden en Castellum Hoge Woerd in Utrecht, maar ook aan schitterende natuurgebieden, wijngaarden en andere idyllische plekjes langs de Rijn.

Elfstedenroute

De kans om de tocht der tochten op schaatsen te beleven is relatief klein, maar de fiets biedt een mooi alternatief. De Elfstedentocht fietsen is bovendien één van de beste manieren om kennis te maken met Friesland. Traditioneel gezien start en eindigt de route in Leeuwarden, dus het is raadzaam om hier een overnachting in te plannen. Op die manier kun je optimaal genieten van al het moois dat deze Friese hoofdstad te bieden heeft. Trek daarna van de ene naar de andere Elfstedenstad en overnacht onderweg bij verschillende B&B’s.

Elfstedentocht fietsen

Zuiderzeeroute

Wat denk je van een avontuurlijke fietstocht langs de voormalige Zuiderzee? De Zuiderzeeroute staat ook wel bekend als het Rondje IJsselmeer, waarbij je historische Hanzesteden, sfeervolle vissersdorpen en weidse natuurgebieden passeert. Perfect dus voor fietsvakanties. Neem in Enkhuizen iets langer de tijd en breng een bezoek aan het befaamde Zuiderzeemuseum. Vanwege de werkzaamheden aan de Afsluitdijk, kun je er ook voor kiezen om vanaf Enkhuizen de boot te pakken naar Stavoren: eventjes genieten óp het water!

Maasroute

Ga je de Maasroute fietsen, dan kun je rekenen op een mooie fietsroute langs één van de belangrijkste rivieren in Nederland: de Maas. De route is zo’n 480 kilometer lang en opgesplitst in 8 etappes. Al fietsend langs langs de oevers van Maas, kom je allerlei prachtige dorpen, steden en bezienswaardigheden tegen. Van de Maasplassen en het monumentale Dordrecht, tot de molens van Kinderdijk en De Biesbosch. Maak het jezelf gemakkelijk en overnacht tijdens je fietsvakanties bij B&B’s op de leukste plekken:

Deel dit artikel:

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

2 Reacties

  • Wij wilde de ijzelmeer route fietsen met B&B slaapplaatsen, maken jullie ook arrangementen met eten en ontbijt er bij ,en routebeschrijving, hoeveel kost dat Gr Lenie en Paul .

    • Hoi Lenie en Paul,

      Wat leuk dat jullie een rondje IJsselmeer willen fietsen. Er zijn bij ons geen arrangementen beschikbaar met B&B’s die op voorhand al geboekt zijn, dat heeft ook te maken met de beschikbaarheid van verschillende B&B’s. Via Bedandbreakfast.nl kunnen jullie zien welke accommodaties beschikbaar zijn op het gewenste moment. Dan kunnen jullie zelf kijken wat het handigst uitkomt met de verschillende etappes. Succes en alvast veel plezier!

Laat een reactie achter